Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Počinje rekonstrukcija važne prometnice

Grad obnavlja Starčevićevu, Podravka ruši Dom Slavena

storyeditor/2024-08-24/starceviceva_B.jpg
Foto: Robert Mihaljević BIVŠI Dom Slavena nasuprot sjedištu Podravke u Starčevićevoj

Uskoro počinje obnova Starčevićeve, najfrekventnije gradske ulice koja vodi do Podravkine upravne zgrade i središta Koprivnice.

Ulica Ante Starčevića temeljito će se rekonstruirati od križanja s Kolodvorskom do Starčevićeve broj 20 (kod novog Centra kompetencija obrtničke škole). Duljina zahvata je oko 440 metara. Projektom je obuhvaćena i izgradnja biciklističko-pješačkih staza te nova javna rasvjeta.

Predmet projekta je i rekonstrukcija raskrižja Starčevićeve s Ulicom hrvatskih branitelja, rekonstrukcija raskrižja Starčevićeve i Ivanjske ulice (tamo će biti rotor) te rekonstrukcija dijela Ivanjske ulice od raskrižja sa Starčevićevom do raskrižja s Dugom ulicom.

Početak planirane rekonstrukcije je kod spoja na novo rekonstruirano raskrižje Ulice Ante Starčevića i Kolodvorske ulice, a završetak rekonstrukcije je nakon raskrižja Ulice Ante Starčevića i Ivanjske ulice, odnosno kod kućnog broja 20 u Ulici Ante Starčevića.

Prometnica je već rekonstruirana od Florijanskog trga (samo središte grada) do kućnog broja 20, u čijem je dijelu semaforizirano raskrižje s Ulicom Đure Basaričeka i Franje Gažija. Starčevićeva je danas jednosmjerna od raskrižja s Basaričekovom prema Podravki, do raskrižja s Ivanjskom kod pekarnice Dora. Nakon obnove, cijela će biti dvosmjerna, što znači da će se iz smjera Podravke konačno moći voziti izravno prema središtu grada. Danas to nije moguće.

Rekonstrukcija će stajati oko 1,1 milijun eura s PDV-om. Plan je da se izvoditelj radova odabere do kraja rujna te da se nakon žalbenih rokova potpiše ugovor i uvede ga se u posao tijekom studenoga. Rok za dovršetak je sedam mjeseci, odnosno 210 dana od uvođenja u posao. To bi značilo da bi obnovljena mogla biti puštena u promet do jeseni iduće godine.

Obnova Starčevićeve važna je i za Podravku jer je u toj ulici sjedište kompanije na kućnom broju 32. Podravka također planira važan zahvat na derutnoj nekretnini bivšeg Doma Slavena, nasuprot sjedištu kompanije. Ta će se zgrada srušiti te napraviti nova. 

storyeditor/2024-08-23/androvic_123456_snimio_kristijan_toplak.jpg Planira se i dogradnja područnog odjela u Gornjem Hrašćanu Stvaramo pozitivno poduzetničko okruženje, gradimo škole i vrtiće Slavonski Brod trenutačno prolazi kroz intenzivnu fazu dogradnje i izgradnje objekata koji će poboljšati kvalitetu života građana te služiti djeci, mladima i lokalnoj zajednici Širenje infrastrukture Nova ulaganja u izgradnju objekata za sve generacije storyeditor/2024-08-23/_TOM4479.jpg Kamp je privukao sudionike iz cijele Hrvatske Stvaraju videoigre i uživaju u Novskoj: Već se vidim u gaming industriji