Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Kamp je privukao sudionike iz cijele Hrvatske

Stvaraju videoigre i uživaju u Novskoj: Već se vidim u gaming industriji

storyeditor/2024-08-23/_TOM4479.jpg
1/13
Foto: Tomislav Koran Kamp se ističe kao inovativan i sveobuhvatan. Osim naglaska na razvoj videoigara, uključuje i STEM edukaciju, elementarnu robotiku, komunikacijske vještine, sigurnost na internetu te jutarnju tjelovježbu
Ljetni gaming kamp u Novskoj ove je godine privukao stotinu učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske, raspoređenih u tri termina

Ljetni gaming kamp u Novskoj ove je godine privukao stotinu učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske, raspoređenih u tri termina. Sedmodnevni program nudi intenzivno učenje i zabavu. Za posljednji termin kamp još traje pa će tako 40 učenika, kao i oni prethodni, program završiti vlastitom videoigrom, novim prijateljstvima i nezaboravnim uspomenama.

Inovativan i sveobuhvatan

– Ovdje sam stekao nova prijateljstva i želim nastaviti učiti. Najviše uživam u izradi videoigara, posebice u umjetničkom dijelu. Predavači su izvrsni, detaljno objašnjavaju i uvijek su spremni pomoći. Inspiriran ovim iskustvom, planiram upisati Srednju školu u Novskoj – ističe Matija (14) iz Svetog Ivana Žabnog, koji se ponosno treći put vraća u kamp.

Kamp se ističe kao inovativan i sveobuhvatan. Osim naglaska na razvoj videoigara, uključuje i STEM edukaciju, elementarnu robotiku, komunikacijske vještine, sigurnost na internetu te jutarnju tjelovježbu. Zabavni dio programa uključuje aktivnosti poput pecanja, diskovečeri, kinoprojekcija, promatranja zvijezda te cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko Polje.

Lorena (12) iz Zagreba, koja prvi put sudjeluje u kampu, iznimno je zadovoljna iskustvom.

– Moji su roditelji vidjeli prijavu online i odlučili da bismo moj brat i ja trebali sudjelovati. Atmosfera je fantastična, svi su vrlo ljubazni, a hrana odlična, što mi je vrlo važno. Najviše mi se sviđa STEM laboratorij. Do sada smo naučili kako crtati glavnog lika za igru. Već se vidim u gaming industriji – kaže Lorena.

Kamp se ističe kao inovativan i sveobuhvatan. Osim naglaska na razvoj videoigara, uključuje i STEM edukaciju, elementarnu robotiku, komunikacijske vještine, sigurnost na internetu te jutarnju tjelovježbu
Foto: Tomislav Koran Kamp se ističe kao inovativan i sveobuhvatan. Osim naglaska na razvoj videoigara, uključuje i STEM edukaciju, elementarnu robotiku, komunikacijske vještine, sigurnost na internetu te jutarnju tjelovježbu

Organizator kampa, Poduzetnički Inkubator PISMO powered by A1, uz podršku Razvojne agencije SIMORA, Sisačko-moslavačke županije i Grada Novske, naglašava kako su ove godine ponosni na uspjeh kampa i nevjerojatnu reakciju djece.

– Kamp još traje za posljednji termin, a naš je cilj nastaviti s organizacijom i učiniti ga još boljim. Želimo pružiti djeci priliku za učenje i zabavu kroz inovativne aktivnosti i pripremiti ih za budućnost u tehnologiji – kaže organizator.

Podršku kampu pružaju i brojne ustanove, tvrtke i udruge, uključujući Javnu ustanovu Regionalni koordinator SMŽ, Srednju školu Novska, Dječji vrtić "Radost" Novska, Razvojnu agenciju Grada Novske – NORA, HU-IZ-VI, A1 Hrvatska, Centar za sigurniji internet i White Shark.

"Planiram se vratiti"

Desetogodišnji Bepo iz Vodica, koji prvi put sudjeluje u kampu, kaže kako svaki dan imaju razne aktivnosti, uključujući kupnju i odmor.

– Jako sam sretan jer ćemo na kraju izraditi svoju igru koju možemo ponijeti kući. Upoznao sam nove prijatelje i oduševljen sam ljepotom Slavonije i Novske jer je ovdje mirno i nema gužve. Planiram se vratiti sljedeće godine – poručuje Bepo.

Kamp je privukao sudionike iz cijele Hrvatske, s najviše polaznika iz Zagreba te okolice, ali i iz Vodica, Zadra, Rijeke, Varaždina, Osijeka, Pleternice, Pazina, Bjelovara, Sunje, Kutine, Slavonskog Broda i Virovitice.

storyeditor/2024-08-22/Dom_zdravlja_2_-_B.jpg Ličko-senjska županija nabavila uređaj vrijedan 73.174 eura Dom zdravlja Gospić dobio ortopan pa je dentalna usluga sada potpuna storyeditor/2024-08-23/PXL_110724_117382958.jpg Cilj je povećati razinu ulaganja u modernizaciju Raspisan poziv za dodjelu potpora za promociju proizvoda u poljoprivredi storyeditor/2024-08-23/Vinkovacke_jeseni_1.jpg U središtu otvorenja su priče bake i djeda Predstavljen program 59. Vinkovačkih jeseni – "Ruke šokačkih spomenika"