Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić 20 pregleda
Pomoćnici u nastavi

Grad osigurao 4 milijuna kuna za nastavak projekta 'Znanje svima'

škola
Foto: Damir Špehar/PIXSELL/Ilustracija
Ove godine zaposlit će se 20 pomoćnika u nastavi, koji bi trebali brinuti za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim školama Ljudevita Gaja i Antuna Augustinčića

Nakon uspješne provedbe projekta 'Znanje svima' u prošloj školskoj godini, Gradu Zaprešiću je i ove godine dodijeljeno 3,4 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju.

Natječaj za zapošljavanje 20 pomoćnika u nastavi, koji bi ove godine trebali brinuti za učenike s teškoćama u razvoju u osnovnim školama Ljudevita Gaja i Antuna Augustinčića, bit će objavljen tijekom sljedećeg tjedna na mrežnim stranicama Grada Zaprešića, osnovnih škola Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, izvijestili su iz gradske uprave. Cilj je postići što bolja obrazovna postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje učenika, a osim odobrenih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, Grad će za ovaj projekt iz proračunskih sredstava izdvojiti 600 tisuća kuna.

Grad Zaprešić aplicirao je na natječaj Europskog socijalnog fonda “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza Ill.“ te uspješno prošao procjenu kvalitete. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 4 milijuna kuna, a sredstva su osigurana do 2021. godine.