Izbornik
Naslovnica Gradovi
U sklopu programa poticanja malog gospodarstva

Grad Požega lani isplatio više od 800 tisuća kuna subvencija

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
U sklopu programa provodi se subvencioniranje smještajnih kapaciteta na području Požege, zatim djelomični nastavak programa poticaja u poljoprivredi, program poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva...

Grad Požega je u 2020. godini pokrenuo program poticanja malog gospodarstva. U sklopu programa provodi se subvencioniranje smještajnih kapaciteta na području Požege, zatim djelomični nastavak programa poticaja u poljoprivredi, program poticanja zapošljavanja i razvoja poduzetništva te projekt sufinanciranja izgradnje punionice električnih automobila. Kako se navodi na gradskim internetskim stranicama, Grad je subvencionirao otvaranje smještajnih kapaciteta prema kategorizaciji samih smještajnih kapaciteta, i to: 2000 kuna po ležaju za kvalitetu smještaja s dvije zvjezdice, 3000 kuna za kvalitetu smještaja s tri zvjezdice, 4000 kuna za kvalitetu smještaja s četiri zvjezdice i 5000 kuna za kvalitetu smještaja s pet zvjezdica.

PROJEKT VRIJEDAN 9 MILIJUNA KUNA Pleternica dobila tržnicu, radi srijedom i subotom i trebala bi postati bilo grada

Subvencije poduzetnicima

U sklopu programa poticaja u poljoprivredi subvencije su iznosile 300 kuna po kravi za poticanje uzgoja i držanja krava. Razvoj poduzetništva sufinancirao se na način da su se sredstva u iznosu od 5000 kuna isplaćivala za otvaranje obrta te iznos od 5000 kuna jednokratno za svaku novozaposlenu osobu i 20 posto bruto plaće prema ugovoru o radu novozaposlene osobe sljedećih 12 mjeseci. Temeljem odluke o uvjetima, cijeni, poticajnim mjerama i postupku prodaje građevinskog zemljišta gospodarske namjene u Industrijskoj i Obrtničkoj ulici u Požegi, Grad Požega je obrtnicima i trgovačkim društvima koji su sklopili kupoprodajni ugovor o kupnji zemljišta u poduzetničkoj zoni sufinancirao plaćanje naknade za priključenje na sustav električne energije do 11 kW, priključak na vodu, kanalizaciju i plin.

Punionice električnih vozila

Za sufinanciranje izgradnje punionice električnih automobila isplaćivan je iznos od 30.000 kuna po jednoj punionici. Ukupno je u sklopu programa poticanja malog gospodarstva Grad Požega prošle godine isplatio 827.441,94 kune poticaja za 64 korisnika. Najveći iznos, 350.437,71 kunu otišao je na subvencije trgovačkim društvima za novozaposlene osobe.