Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
PROJEKT VRIJEDAN 9 MILIJUNA KUNA

Pleternica dobila tržnicu, radi srijedom i subotom i trebala bi postati bilo grada

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Gradonačelnica Jozić: Poljoprivreda treba biti strateška snaga i prednost Pleternice te se u tom smislu ide i korak dalje

Za Pleternicu je prošla srijeda bila povijesni dan – prvi put u više od 750 godina postojanja to je naselje dobilo pravu tržnicu. Riječ je o projektu vrijednom devet milijuna kuna, od čega su 7,4 milijuna kuna bespovratna sredstva Europskog fonda za ruralni razvoj, a ostalo je novac Grada Pleternice.

Intervju s Marinom Piletićem U 2021. smanjili smo prirez, a dobit ćemo i prvi znanstveni park

Velik interes

Tržnica ima otvoreni i zatvoreni dio te veliko parkiralište koje će poslužiti i onima koji dolaze prodavati proizvode i onima koji ih dolaze kupovati. Iako je postojao velik interes, nitko nije očekivao da će je već prvi dan pohoditi toliko puno zainteresiranih i proizvođača i kupaca, o čemu govori i podatak da su mnogi svoje proizvode prodali i prije nego što su mislili da hoće.

Svoje zadovoljstvo početkom rada tržnice nije skrivala ni Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

– Sjećamo se svi da smo našu staru tržnicu srušili u vrijeme kada smo gradili gradski trg. Nakon toga odobren nam je ovaj projekt. Prošle godine u lipnju položili smo kamen temeljac, u prosincu smo već imali uporabnu dozvolu i evo, u siječnju ove godine naša gradska tržnica započela je s radom – kazala je Jozić.

BRIGA O STARIJIMA U KUTINI Nastavak projekta “Zaželi”

Podsjetimo da je kamen temeljac za novu pleterničku tržnicu položen 25. lipnja 2020. godine. Tržnica će zasad raditi srijedom i subotom, no u planu je rad svaki dan.

Poljoprivredni inkubator

– Nadam se da će ova tržnica postati bilo našeg grada. Svi znamo da su tržnice mjesto susreta, ali isto tako i mjesto prodaje kvalitetnih proizvoda iz Zlatne doline i svih drugih mjesta u okolici. Nadam se da će moji sugrađani ovdje pronaći zdrave i kvalitetne proizvode za svoje potrebe, a isto tako vjerujem da će proizvodi s ove tržnice završiti na stolovima ugostiteljskih objekata s područja naše županije kada se otvore – dodala je gradonačelnica.

Ona je naglasila kako poljoprivreda treba biti strateška snaga i prednost Pleternice te kako se u tom smislu ide i korak dalje.

POČELA NASTAVA U KUTINI Sve su matične škole sigurne za učenike

Naime, u gradskom su proračunu osigurana sredstva za projektnu dokumentaciju za poljoprivredni inkubator, prostor koji će poljoprivrednicima omogućiti preradu i pakiranje njihovih proizvoda uz snažne marketinške aktivnosti. Projekt je već prijavljen na inicijalnu listu strateških županijskih projekata za financiranje u okviru programskog razdoblja 2021.-2027. godina.