Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
POČELA NASTAVA U KUTINI

Sve su matične škole sigurne za učenike

Foto: Grad Kutina
Sukladno preporukama Ministarstva obrazovanja, u osnovnim školama prvih dana nastave provedene su vježbe evakuacije

Prema preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja ,18. siječnja je u Kutini počela nastava prema A-modelu (nastava u školama) za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole, a za učenike od 5. do 8. razreda prema C-modelu (online nastava). Grad Kutina osnivač je pet osnovnih škola i jedne osnovne glazbene škole.

Iz gradskog proračuna za pomoć studentima Nove 42 stipendije za kutinske studente

– Sve matične osnovne škole sigurne su za boravak učenika. OŠ Vladimira Vidrića iz Kutine i OŠ Mate Lovraka pretrpjele su manja oštećenja koja se saniraju. Nažalost, zbog većih oštećenja zatvorena je Područna škola Gojlo i učenici se prevoze u matičnu školu. Također, zbog neispravnih dimovoda obustavljena je nastava i u Područnoj školi Jamarice i učenici se prevoze u OŠ Banova Jaruga. Pristupit će se sanaciji objekta uz nadzor dimnjačara – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić.

OBITELJI U KOPRIVNICI Grad isplaćuje novac stradalima u potresu

Sukladno preporukama Ministarstva obrazovanja, u osnovnim školama prvih dana nastave provedene su vježbe evakuacije i spašavanja učenika.