Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Iz gradskog proračuna za pomoć studentima

Nove 42 stipendije za kutinske studente

Foto: Grad Kutina
U Gradu ističu da je ove godine bilo više prijava nego proteklih godina

Nakon završetka natječaja Grada Kutine dodijeljene su stipendije za 42 studenta s kutinskog područja. Stipendija iznosi 750 kuna mjesečno te se dodjeljuje za vrijeme trajanja akademske godine. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako je ove godine pristiglo više prijava na natječaj nego prethodnih godina.

OBITELJI U KOPRIVNICI Grad isplaćuje novac stradalima u potresu

Sve više stipendija

– Ove godine zaprimili smo 80 molbi od kojih šest nije zadovoljilo kriterije. Radujem se što je interes za stipendije tako velik te što naši studenti napreduju studirajući na raznim sveučilištima i raznim fakultetima. Ove smo godine odobrili 32 stipendije po ovom natječaju. U obvezu si stavljamo da sljedećih akademskih godina povećamo iznos za stipendije te na taj način omogućimo stipendije većem broju naših studenata i pomognemo im tijekom studiranja. Svim dobitnicima studentske stipendije želim puno uspjeha u studiranju te da uspješno završe ovu akademsku godinu kao i cijeli studij – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Osim ovih stipendija, do kraja školovanja stipendira se još 10 studenata koji studiraju na sveučilišnim ili stručnim studijima. Iznos stipendije je također 750 kuna, tako da Grad Kutina ukupno stipendira 42 studenta u ovoj akademskoj godini u visini od 315.000 kuna.

INVESTICIJA OD 15 MILIJUNA KUNA Tehnix će graditi novu kompostanu

– U skladu s obećanjem gradonačelnika i Grada, promijenili smo način stipendiranja te svake godine raspisivanjem natječaja dodjeljujemo sve više stipendija. Prošle ih je godine dodijeljeno 20, a ove godine 32 te ćemo sljedećih godina nastojati da svi studenti s područja Grada Kutine dobiju stipendije. Dodijeljene stipendije su nepovratne te se dodjeljuju svake godine. Stipendije se dodjeljuju po socijalnom kriteriju i kriteriju izvrsnosti. Čestitam svim studentima koji su dobili stipendije te im želim uspješno studiranje kao i upis u sljedeću akademsku godinu u kojoj nam se opet mogu javiti na natječaj, a mi ćemo im vrlo rado dodijeliti stipendiju i iduće godine – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Željko Tomičić.

Pomoć za stanovanje

– Na natječaj sam se javio kako bi mi stipendija pripomogla u studiranju, u troškovima puta i stanovanja te sam izrazito zahvalan Gradu Kutini na stipendiji – rekao je Dino Stančić, student treće godine stručnog studija računarstva na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

POTPISAN UGOVOR S NAJPOVOLJNIJIM IZVOĐAČEM RADOVA Počinje gradnja kanalizacije i vodovoda za pola milijarde kuna

U ime stipendista obratila se i zahvalila Nika Špoljarić, studentica druge godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.