Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
POTPISAN UGOVOR S NAJPOVOLJNIJIM IZVOĐAČEM RADOVA

Počinje gradnja kanalizacije i vodovoda za pola milijarde kuna

Foto: Grad Koprivnica
Župan Darko Koren otkrio je pak nakon svečanog potpisivanja ugovora da će se u sufinanciranje uključiti i Županija

Za otprilike dva mjeseca počinje gradnja kanalizacijske i vodovodne mreže u devet naselja kod Koprivnice u sklopu megaprojekta aglomeracije, a radovi su vrijedni 188 milijuna kuna s PDV-om.

NOVE MJERE KARLOVCA Obrtnici, poljoprivrednici i poduzetnici i dalje u prvom planu

Posao je dobio križevački Radnik koji je bio jedini ponuditelj. Ugovor su prošli tjedan potpisali direktor Koprivničkih voda Zdravko Petras i predsjednik uprave Radnika Mirko Habijanec. Na svečanom potpisivanju ugovora u Koprivnici sudjelovali su gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić, župan Darko Koren i zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.

Do kraja 2023. godine

Kanalizacijski sustav gradit će se u naseljima Sigetec, Hlebine, Drnje, Botovo, Torčec, Đelekovec, Imbriovec, Subotica Podravska i Rasinja. Rok je za izvođenje radova 34 mjeseca. Dakle, do kraja 2023. godine.

– Sagradit će se 75,5 kilometara kanalizacijske mreže, 27 crpnih stanica, 2400 kanalizacijskih priključaka i 1425 vodovodnih priključaka – otkrio je Zdravko Petras.

Petras navodi kako će se u idućih 30 dana odabrati i izvođač radova na koprivničkom dijelu aglomeracije. I tu je jedinu ponudu dao križevački Radnik, a ona za građevinske radove iznosi 265 milijuna kuna s PDV-om. Dodatni radovi stoje još oko 13 milijuna kuna.

Aglomeracija Koprivnica stajat će ukupno oko pola milijarde kuna. Europska unija osigurava bespovratnih 355 milijuna kuna s PDV-om, a ostalo plaćaju Hrvatske vode, Ministarstvo zaštite okoliša, Grad Koprivnica, Koprivničke vode i okolne općine.

Gradonačelnik Mišel Jakšić naglasio je da je riječ o najvećoj komunalnoj investiciji u povijesti Koprivnice zahvalivši svima koji su pridonijeli da se projekt napokon ostvari.

– Važno nam je da se dio projekta aglomeracije odvija u okolnim općinama jer koliko će biti jake naše općine i sela, koliko ćemo ljudima omogućiti uvjete da ostanu živjeti u svojim mjestima i stvaraju obitelj, toliko će u budućnosti biti i snažna Koprivnica kao centar Podravine i Prigorja. Upravo u tome se očituje značaj ovoga projekta – rekao je Jakšić.

PROJEKT POPULARIZACIJE ZNANOSTI 'Napredak društva u uskoj je vezi s razinom educiranosti u STEM-u'

Župan Darko Koren otkrio je pak nakon svečanog potpisivanja ugovora da će se u sufinanciranje uključiti i Županija kako bi pomogla općinama koje imaju slabije fiskalne kapacitete, a obvezale su se pokriti dio troškova investicije.

Čelni čovjek križevačkoga građevinskog diva Radnika Mirko Habijanec potvrdio je da se njegova tvrtka javila i na natječaje za aglomeracije u Križevcima i Đurđevcu, gdje su njihove ponude također najpovoljnije.

Nova kvaliteta života

Potvrdio je da Radnik ima dovoljno resursa – strojeva, kooperanata i radnika – da izgura sve te projekte zajedno vrijedne milijardu kuna s PDV-om.

PRIPREMA ZA ponovno obaranje rekordnih rezultata Na kliškoj tvrđavi gradi se ljetna pozornica i uređuje Topnička vojarna

– Sigurno je da će biti novog zapošljavanja i da ćemo angažirati lokalne tvrtke na tim radovima – rekao je Habijanec.

Važan partner u projektu su i Hrvatske vode čiji zamjenik glavnog direktora Davor Vukmirić podsjeća na zajednički rad na projektu koji je u jednoj fazi prije koju godinu zapeo u realizaciji.

– Realizacijom ovog projekta rješava se niz problema, razvija gospodarstvo i dobiva nova kvaliteta života. Za ovakve projekte vrlo je važno da se nađe dobar izvođač i siguran sam da je dobro odabran – zaključio je Vukmirić.