Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
BRIGA O STARIJIMA U KUTINI

Nastavak projekta “Zaželi”

Foto: Grad Kutina
Zaklada Stojić provodi projekt od 2018. godine

Nastavlja se projekt Zaželi – zapošljavanje žena, 2. faza koji na području Kutine odvojeno provode Zaklada Sandra Stojić i Zaklada Ivanova kuća. Zakladi Ivanova kuća odobreno je 923.140 kuna za drugu fazu projekta nazvanu „Ne zaboravimo one koji zaboravljaju“. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda 85% i 15% iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Partneri projekta su HZZ Područni ured Kutina i Centar za socijalnu skrb Kutina.

POČELA NASTAVA U KUTINI Sve su matične škole sigurne za učenike

U Zavodu za zapošljavanje proveden je natječaj za posao radnice za pomoć u kući krajnjim korisnicima čiji će se rezultat znati uskoro.

Na natječaj su se mogle prijaviti sve nezaposlene žene koje se vode u evidenciji nezaposlenih u HZZ Kutina u trenutku raspisivanja natječaja, a prednost pri odabiru imat će žene od 50 godina i starije, žene s najviše završenom SSS te one slabijeg imovinskog statusa.

Iz gradskog proračuna za pomoć studentima Nove 42 stipendije za kutinske studente

Zaklada Sandra Stojić objavila je u sklopu projekta Žene su snaga zajednice – 2. faza javni poziv za korištenje potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju za primanje usluge potpore i podrške u kućanstvu. Prijaviti se mogu osobe s prebivalištem na području grada Kutine kojima je potrebna pomoć druge osobe u cilju unapređenja njihove socijalne uključenosti i kvalitete života.