Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Opara donio odluku

Grad Split izdvaja 200.000 kuna za djecu oboljelu od mišićne atrofije

Andro Krstulović Opara
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Splitski gradonačelnik time se odazvao pozivu splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, da uplate sredstva na račun otvoren za inovativne lijekove pri Ministarstvu zdravstva

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u ponedjeljak je donio odluku temeljem koje će Grad Split uplatiti 200.000 kuna za pomoć djeci oboljeloj od spinalne mišićne atrofije, priopćeno je iz Gradske uprave.

Splitski gradonačelnik time se odazvao pozivu splitsko-dalmatinskog župana Blaženka Bobana, da uplate sredstva na račun otvoren za inovativne lijekove pri Ministarstvu zdravstva, za liječenje djece teško oboljele od akutne spinalne mišićne distrofije i neuroblastoma.

 "Na ovaj način i Grad Split izražava svoju potporu inicijativi da se zajedničkim snagama svih institucija solidarno osigura podrška onima kojima je potrebna, osobito djeci s ovom teškom bolesti, u nadi kako će se akcija proširiti na cijelu Hrvatsku," navodi se u priopćenju. 

Spinraza župan poslao je na 500 adresa poziv na solidarnost Boban za Spinrazu uplatio 500.000 kuna i pozvao kolege da učine isto