Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Privremena mjera

Grad ugostiteljima daje mogućnost besplatnog proširenja terasa

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Svim zakupnicima koji koriste ugostiteljske objekte s terasama, za razdoblje od 11. do 31. svibnja 2020. godine Grad Rijeka odobrit će se umanjenje ugovorene zakupnine za zatvoreni prostor u visini od 50%

Grad Rijeka će, kao privremenu mjeru, ugostiteljskim objektima odobriti mogućnost proširenja terasa na javnim površinama, bez dodatnog plaćanja, na onim lokacijama gdje je to tehnički moguće učiniti.

Rijeka Online čitanje sportske lektire prepoznale televizijske kuće

Mogućnost besplatnog proširenje terasa još je jedna od mjera koje Grad Rijeka, odnosno gradonačelnik Vojko Obersnel kontinuirano donosi s ciljem pomoći poduzetnicima direktno i indirektno pogođenim mjerama zaštite od širenja zaraze koronavirusom koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.

Kako je u postupku relaksiranja mjera Stožer donio odluke o početku rada za određene djelatnosti u fazama, zbog prilagođavanja rada na terasama ugostiteljskih objekata s epidemiološkim mjerama, Grad Rijeka će  omogućiti proširenje gabarita postojećih terasa, o čemu će biti donijet poseban zaključak.

Svim zakupnicima koji koriste ugostiteljske objekte s terasama, za razdoblje od 11. do 31. svibnja 2020. godine odobrit će se umanjenje ugovorene zakupnine za zatvoreni prostor u visini od 50%.

Zagrebačka obala, novi moderni kontejnerski terminal u Rijeci Zaključenje prve faze dugogodišnjeg kapitalnog projekta Zagrebačka obala, novi moderni kontejnerski terminal u Rijeci

Procjenu oko mogućnosti proširenja terasa donosit će, po obilasku svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, djelatnici Odjela za komunalni sustav i Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke.

Zahtjevi  za proširenjem terasa na javnim površinama podnose se Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke.