Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica će u novoj stambenoj zoni ponuditi ukupno 25 parcela

Grad uređuje nova gradilišta za obiteljske kuće

Foto: Koprivnica
Javni natječaj za nove parcele očekuje se tijekom ljeta

Koprivnica se urbanizira u visokom ritmu. Tako ovih dana nova stambena zona niče i blizu Gradskih bazena Cerine. Kako bi se stekli svi uvjeti za proširenje novog stambenog naselja, u tijeku su radovi na gradnji produžetka pristupne prometnice pored  Gradskih bazena. Riječ je o izgradnji prometnice, javne rasvjete i kabelske kanalizacije u dužini od 140 metara. 

Radove vrijedne blizu 800.000 kuna s PDV-om izvodi tvrtka Koming, a obišli su ih gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik za izgradnju grada Tomislav Golubić. Prva gradilišta za obiteljske kuće u novoj stambenoj zoni već su prodana, a nova bi u prodaju putem javnog natječaja trebala krenuti idućih mjeseci. U Gradskoj upravi potvrđuju kako je pet parcela prodano po cijenama većim od 400 kuna za četvorni metar, koliko je iznosila početna cijena na natječaju. 

U produžetku nove ulice, uz nogometno igralište, na gradskom zemljištu planira se urediti dodatnih 20-ak građevinskih parcela koji bi u prodaju putem javnog natječaja mogli ići tijekom ljeta, otkrivaju u Gradu. U tom kvartu, Lenišću, malo je slobodnih gradilišta pa je interes za kupnju uvijek velik.