Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Grad Koprivnica izdvaja sve više proračunskog novca za potreba vatrogastva

Grad vatrogascima kupio pet novih vozila za 1,4 milijuna kuna

Foto: Koprivnica
Prilikom primopredaje Ivan Golubić, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivnica, naglasio je da sada svih 11 gradskih dobrovoljnih vatrogasnih društava imaju barem po jedno vozilo

Jedno od najvećih pojedinačnih ulaganja u koprivničko dobrovoljno vatrogastvo realizirano je prošli tjedan preuzimanjem pet vatrogasnih kombi-vozila. Grad Koprivnica preko gradske vatrogasne zajednice kupio je pet novih vozila vrijednih 1,4 milijuna kuna s PDV-om te je gradonačelnik Mišel Jakšić uručio ključeve vozila čelnicima DVD-a Starigrad Željku Cvrtili, DVD-a Draganovec Aleksandri Rajšel, DVD-a Reka Martini Lončarić, DVD-a Jagnjedovec Renatu Patrčeviću i Hrvoju Blažekoviću, zapovjedniku VZG-a Koprivnica.

Uručeni ključevi

Preuzimanju je nazočio i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni  zapovjednik RH, koji je naglasio važnost vatrogastva za cijelu Hrvatsku i poželio društvima koja su dobila vozila da ih što manje koriste za prijevoz opreme na intervencije, a što više na natjecanja, okupljanja i u svrhu promocije vatrogastva.

Gradonačelnik Mišel Jakšić uručio je ključeve vozila te naglasio veliko zadovoljstvo činjenicom da je kupnja realizirana prema planu. Grad i dalje izdvaja sve veća proračunska sredstva za potrebe vatrogastva, koje se u Koprivnici dokazalo kao dio civilne zaštite bez kojeg se ne može i koji postaje sve važniji u vremenima koja dolaze.

Okupljeni su zahvalili na vrijednim vozilima i važnim investicijama u dobrovoljna vatrogasna društva kojih u Koprivnici ima 11, tako da će sada i društva koja nisu imala vozila dobiti ona koja su koristili DVD-i koji su dobili nova. Upravo to se dogodilo proteklog četvrtka kad je održana primopredaja putničkih kombi  vozila između DVD-a koji su  dobili nova vozila i onih koji do sada nisu imali nijedno vozilo.

DVD Reka predao je kombi  koji je do sada koristio DVD-u Željezničar, DVD Starigrad svoje je vozilo predao DVD-u Herešin, a vozilo DVD-a Jagnjedovec od sada će koristiti DVD Bakovčica koji je svoj stari kombi pospremio u skladišni prostor VZG-a. Stari kombi u spremište je pospremio i DVD Draganovec.

Prilikom primopredaje Ivan Golubić, predsjednik VZG-a Koprivnica, naglasio je da sada svih 11 gradskih dobrovoljnih vatrogasnih društava imaju barem po jedno vozilo te je zahvalio Gradu Koprivnici na kupnji novih pet vozila za koprivničke dobrovoljce.

Zapovjednik Hrvoje Blažeković poželio je novim korisnicima vozila puno uspjeha u radu i što manje odlazaka na intervencije.

Na prostoru Kampusa

Na primopredaji se okupljenima obratio i Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Grada Koprivnice, te naglasio koliko je važno što su sada sva društva mobilna i što to znači za sigurnost grada. Pohvalio je rad svih društava i gradske 
Vatrogasne zajednice u cjelini te još jednom podsjetio na to da je dobrovoljno vatrogastvo jedna od važnijih komponenti funkcioniranja sustava grada, a to je sve vidljivije u posljednjim godinama kada su se dobrovoljni vatrogasci pokazali kao nezamjenjiv dio sustava civilne zaštite.

Primopredaja starih vozila između dobrovoljnih vatrogasnih društava koja su dobila nova i onih koji nisu imala nijedno održana je na prostoru koprivničkog Kampusa.