Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
KOPRIVNICA

Građani mjerili zdravlje na Cerinama, poznati sportaši gosti iznenađenja

1/2
Foto: Bazeni Cerine
Kako su ovaj tjedan školarci na praznicima, Gradski bazeni Cerine organiziraju već poznate Uskrsne bazezancije za djecu od 6 do 15 godina

Sportski centar Cerine na gradskim bazenima u Koprivnici redovito je mjesto na kojem se promoviraju zdravlje i rekreacija te brojne koristi za najmlađe. Tako je bilo proteklog tjedna, a nastavilo se i ovog, odmah nakon uskrsnih praznika.

Pijane naočale

Na Cerinama je protekli tjedan, tako, prigodno obilježen Svjetski dan zdravlja uz degustaciju hranjivih i zdravih napitka te mjerenje tlaka i šećera u krvi. U predvorju Gradskih bazena Cerine djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica mjerili su tlak, razinu šećera u krvi. Također, posjetitelji su mogli naučiti nešto više o bolestima srca i krvnih žila te njihovoj prevenciji.

U koprivničkome Crvenom križu naglašavaju da su upozorili na štetan utjecaj opijata te prezentirali takozvane pijane naočale koje simuliraju utjecaj alkohola ili droga na ljudski organizam. U obilježavanju Svjetskog dana zdravlja volontirale su umirovljene zdravstvene djelatnice, ujedno članice kluba Volonter penzioner.

Gosti iznenađenja pak bile su rukometašice iz Ženskog rukometnog kluba Podravka Vegeta te nogometaši NK Slavena Belupa i NK Koprivnice koji su izmjerili tlak i razinu šećera u krvi te isprobali pijane naočale. Nakon mjerenja, dočekalo ih je zdravo osvježenje u obliku voćnih smoothieja koje je pripremio restoraničić na Gradskoj tržnici Smutek domaći kutek, a nudili su se i Podravkini Dolcela Hi protein shakeovi koji su idealni za oporavak mišića nakon treninga.

Svi posjetitelji imali su prilike isprobati i osvježiti se voćnim vitaminskim i energetskim smoothiejem te isprobati Hi protein Dolcela shakeove raznih okusa koji uz bogatstvo proteina sadrže samo prirodne šećere pa se u njima uživa bez grižnje savjesti.

Gradski bazeni Cerine i Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica brojnim sadržajima omogućili su građanima savjetovanja sa stručnjacima na različite teme vezane uz zdravlje kako bi još jednom istaknuli važnost preventivnog ponašanja i usvajanja zdravih navika.

A kako su ovaj tjedan školarci bili na praznicima, od 12. do 14. travnja od 10 do 13 sati Gradski bazeni Cerine organizirali su već poznate Uskrsne bazezancije za djecu od 6 do 15 godina za plivače i poluplivače. Kao i uvijek, tu je bila nezaobilazna atrakcija – aquatrack poligoni koji će biti postavljeni i na plivačkom bazenu za plivače i u rekreacijskom bazenu za poluplivače.

Zadnji dan igara pobjednicima su uručene diplome dok su svi sudionici dobili poklon paket iznenađenja.

”Djeca će iskusiti neviđenu zabavu u nizu različitih natjecanja, imat će priliku dokazati se u različitim igrama te, što je najvažnije, kroz igru i razonodu poticati će se na bavljenje sportom i vježbanjem, kao i na zabavu i druženje sa vršnjacima”, naglašavaju u Cerinama.

Sigurnost djece

O sigurnosti djece za vrijeme boravka na Uskrsnim bazezancijama brinuli su se kineziolozi, animatori i ostalo stručno i educirano osoblje Gradskih bazena Cerine u Koprivnici.

sunčana elektrana Stiže novac Sunčane elektrane na koprivničkim školama Podravka Počela gradnja logističko-distributivnog centra Podravkine investicije proračunu će donijeti milijune Izgled budućeg vrtića u Herešinu KOPRIVNICA Potpisan ugovor: Koprivnica gradi nove vrtiće za 332 mališana