Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
U lipnju izložba na Šetalištu kardinala Kuharića

Građani pozvani da fotografijama pokažu zašto vole grad Zaprešić

storyeditor/2024-05-06/ZapresicB__1_.jpg
Foto: Zaprešić Prošle su godine na šetnici na oduševljenje prolaznika bili izloženi radovi 28 autora

Grad Zaprešić pozvao je građane da fotografijama pokažu zašto vole svoj grad, a na temelju poslanih fotografija organizirat će se izložba fotografija "Zakaj volim Zaprešić?".

– Bit će postavljena u lipnju na Šetalištu kardinala Kuharića i nadamo se da će ponovno svim prolaznicima uljepšati dan, a nekima i otkriti skrivene ljepote i sve ono zbog čega volimo Zaprešić. U proteklim izdanjima okupili smo mnogo sudionika koji su svojim fotografskim radovima, amaterskim i onim profesionalnim, pridonijeli promociji ljepota našega grada – kažu u Gradu i pojašnjavaju kakva su pravila.

Na izložbi fotografija mogu sudjelovati svi autori koji su svojim objektivima zabilježili zanimljive motive i žele ih prikazati na najposjećenijoj izložbi u Zaprešiću, s time da autori koji postanu sudionici izložbe odgovaraju za autentičnost predanih fotografija. U obzir dolaze fotografije bez potpisa i poruka na njima, a autor prepušta Gradu Zaprešiću prava korištenja fotografija poslanih na natječaj. Odabrane datoteke s fotografijama treba poslati na e-mail zakajvolimzapresic2@gmail.com. Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2024.

– Svaki sudionik može sudjelovati s maksimalno tri fotografije, isključivo u digitalnom obliku. Prilikom prijave obvezno je kod fotografije navesti ime, prezime i redni broj fotografije. U obzir dolaze fotografije snimljene fotoaparatom ili mobilnim uređajem te one koje nisu starije od tri godine – ističu u Gradu Zaprešiću.

Tehnički su uvjeti jpg format fotografija, minimalna rezolucija 300 dpi te minimalno 3000 piksela po duljoj stranici fotografije.

– Najbolji radovi prema odabiru Povjerenstva bit će izloženi na organiziranoj izložbi s istaknutim imenom i prezimenom svakog autora – napominju u Gradu. Prošle su godine na šetnici na oduševljenje prolaznika bili izloženi radovi 28 autora.

storyeditor/2024-05-03/bjelovar_a_foto.jpg Bjelovar u jačanju turističke pozicije Financirat će se kuće s bazenima koje daju dodatni sadržaj storyeditor/2024-05-06/PXL_030524_113959549.jpg Obljetnica najkrvavijeg ratnog dana u Slav. Brodu "Moja je Vedrana s 14 godina dobila geler u glavu. Živjela je još tri dana i umrla" storyeditor/2024-05-03/smz_a_skager_hitna_2.jpg Od 100 ljudi koji dožive srčani zastoj samo ih deset preživi Zavod za hitnu medicinu SMŽ-a obilježio Nacionalni dan hitne pomoći