Izbornik
Naslovnica Gradovi Mursko Središće
TEKSTILNA INDUSTRIJA U MURSKOM SREDIŠĆU

Grade novu halu i otvaraju radna mjesta

Foto: I-KONG
Tvrtka je 2020. godine odlučila kupiti zemljište u poslovnoj zoni Brezje u Murskom Središću

Međimurje je odavno poznato po razvijenoj tekstilnoj industriji. Jedna od tvrtki koja uspješno plovi poduzetničkim vodama je I-KONG iz Murskog Središća. Osnivačica tvrtke bila je Marija Kraljić koja je 1994. godine nakon stečenog znanja i iskustva koje je usavršila u inozemstvu, radeći za poznatu modnu marku, odlučila pokrenuti svoj privatni posao.

MESNA INDUSTRIJA IZ ČAKOVCA Vajda prvi partner Europske regije sporta 2022. godine

Dugo godina I-KONG je radio za jednu talijansku tvrtku, a kad je nakon umirovljenja M. Kraljić posao preuzela njezina kćerka Željka Tomašević, napravljen je veliki zaokret u poslovanju. Tvrtka se povezala s poslovnim partnerom iz Švicarske, poznatim modnim brendom. Povećan je i broj zaposlenika. U 2020. uprava je odlučila kupiti zemljište u poslovnoj zoni Brezje u Murskom Središću.

– U ovih godinu dana radili smo na projektu, prikupljanju potrebne dokumentacije za gradnju nove hale i pripremi zemljišta za gradnju – kaže direktorica Ž. Tomašević. Nova hala imat će 1400 četvornih metara bruto površine.

– Gradnjom novog objekta otvorit će se nova radna mjesta, uvjeti rada bit će bolji i lakši, a zaštita okoliša maksimalna. S obzirom na to da smo firma koja izrazito cijeni važnost radne atmosfere i poštuje djelatnike, formirali smo tim sposobnih djelatnika te imamo educirane i obrazovane voditeljice pogona. Zbog toga firma raste i razvija se te teži nekim novim poslovnim izazovima – napominje.