Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
MESNA INDUSTRIJA IZ ČAKOVCA

Vajda prvi partner Europske regije sporta 2022. godine

Foto: Međimurska županija
Sporazum su potpisali Matija Posavec, Alen Kajmović i Mario Vukoja

Europska regija sporta 2022. prestižna je titula koju nosi Međimurska županija, i to kao prva županija u Hrvatskoj. Zahvaljujući brojnim aktivnim sportašima i rekreativcima, razvijenoj sportskoj infrastrukturi, kvalitetnim sportskim programima, stručnom kadru i vrhunskim rezultatima, europska asocijacija ACES EUROPE prepoznala je kvalitetu i početkom studenog 2020. godine uvrstila najmanju županiju u svoju mrežu.

Nove investicije na prostoru bivše vojarne, predstavljen projekt vrijedan 1,25 milijuna kuna Postavit će tri fotonaponske elektrane na krovovima zgrada u Centru znanja

Nakon što je prošlog tjedna kao ambasador projekta predstavljen jedan od najuspješnijih međimurskih sportaša, srebrni olimpijac i hrvatski gimnastički reprezentativac Filip Ude, objavljeno je da je Mesna industrija Vajda iz Čakovca, tvrtka koja djeluje u sastavu Grupe Pivac, prvi partner projekta.

– Podrška koju pružamo Međimurskoj županiji kao Europskoj regiji sporta samo je nastavak tradicije koju vodimo već dugi niz godina kroz potporu brojnim sportašima, pojedincima i sadržajima. Uvijek podržavamo izvrsnost, a najbolji primjer toga je Filip Ude, uz kojeg godinama ponosno stojimo i pratimo – rekao je predsjednik uprave Alen Kajmović. Uz njega, potpise na sporazum stavili su i dopredsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurja Mario Vukoja i župan Matija Posavec.

– Kao što je Vajda u svojoj branši predvodnik u regiji, tako je i Međimurje predvodnik u brojnim područjima, što potvrđuje činjenica da smo prva županija Europska regija sporta – rekao je međimurski župan Posavec.