Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 267 pregleda
Potpora od 250 tisuća kuna

Grade prvu pametnu garažu za e-bicikle

električni bicikl
Foto: Duško Marušić/PIXSELL/Ilustracija
Garaža će biti dio Next bike sustava na čijoj će web stranici informacije o sustavu i uputama za korištenje biti dostupne svima

Župan Zagrebačke županije, Stjepan Kožić, i gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, zaključili su Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za poticanje razvoja javne turističke infrastrukture u Zagrebačkoj županiji za 2017. godinu. Jastrebarskom se tako odobrava potpora od 250 tisuća kuna za provedbu projekta 'Razvoj E-cikloturizma u Jastrebarskom'.

Projekt je usmjeren na razvoj i unapređenje turističke infrastrukture i ponude cikloturizma kroz promociju kulturne i prirodne baštine, kao i eno-gastronomske ponude ruralnih područja jaskanskog kraja i Zagrebačke županije, uporabom električnih bicikala.

Predviđena je izgradnja visoko sofisticiranog spremišta za električne bicikle, u neposrednoj blizini perivoja dvorca Erdödy, koje će biti namijenjeno parkiranju i iznajmljivanju istih putem elektronskog sustava naplate, a garaža će kao takva biti dio Next bike sustava na čijoj će web stranici informacije o sustavu i uputama za korištenje biti dostupne svim zainteresiranim, posjetiteljima i turistima.

- Grad Jastrebarsko kontinuirano radi na razvoju cikloturizma, što je i u Strategiji razvoja turizma RH označeno kao prioritet na razini cijele države. U tom pogledu izrađena je i projektna dokumentacija za označavanje 220 kilometara biciklističkih staza, ali i odmorišta i vidikovaca. Projekt koji obuhvaća sve navedeno predmet je projekta kojeg je Grad Jastrebarsko prijavio na OP Interreg HR-BIH-ME, pa se očekuje da će Grad Jastrebarsko za razvoj cikloturizma, već tijekom 2017. godine, povući dodatna EU sredstva - poručuju iz gradske uprave.