Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
GRADSKI ČELNICI OBIŠLI NOVO GRADILIŠTE

Grade se dvije POS kuće sa šest stanova

Foto: Grad Koprivnica
Prvi stanari u svoje nove stanove mogli bi useliti već početkom iduće godine

U Koprivnici se grade dvije stambene kuće, odnosno dvojne građevine s ukupno šest stambenih jedinica na lokaciji Cvjetna u Ulici Ruđera Boškovića, a za investiciju je zadužena gradska Agencija za društveno poticanu stanogradnju.

wifi4eu Besplatan brzi internet u središtu gradu

Radove je prošli tjedan obišao gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima: pročelnikom za gradnju grada Tomislavom Golubićem i ravnateljicom APOS-a Martinom Alihodžić.

Prvi stanari u svoje nove stanove mogli bi useliti već početkom iduće godine. Svaka kuća ima prizemlje i kat. Dvije stambene jedinice su jednoetažne dok je jedna dvoetažna, a sve jedinice imaju zaseban ulaz izvana.

Stanovi su trosobni, troipolsobni te četverosobni površine od 77,67 do 106,26 četvornih metara. Svaki će stan imati spremište, parkirališno mjesto te vrt veličine do čak 200-tinjak četvornih metara.

Prodajna cijena za kuću broj jedan iznosi oko 9350 kuna po kvadratu, što je otprilike 1250 eura. Cijena u kući broj dva iznosi oko 9370 kuna, što je također otprilike 1250 eura po četvornome metru. Cijena vrtova stanara za obje kuće iznosi 50 kuna kvadrat.

Kuće će biti energetskog razreda B s predviđenim podnim grijanjem, keramikom prve klase, kvalitetnim sanitarijama, kliznim stijenama i ostalom opremom. Kupce stanova kreditirat će četiri poslovne banke s kojima Agencija i Grad imaju potpisane ugovore o suradnji.

Vatrogasci su svakodnevno u ophodnjama gradom uz policiju Tisuću koprivničkih vatrogasaca u bitki protiv epidemije i požara

Agenciju za poticanu stanogradnju Koprivnica je osnovala još 2009. godine te je dosad sagradila 83 stana prema programu društveno poticane stanogradnje.

Na lokaciji Lenišće-istok sagrađene su tri višestambene zgrade, odnosno “Šparne hiže” s ukupno 80 stanova i jednim poslovnim prostorom. Na istoj lokaciji sagrađena je prva eco sandwich kuća s tri stana. Svaki stan ima spremište, parkirališno mjesto i vrtove stanara.