Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Vatrogasci su svakodnevno u ophodnjama gradom uz policiju

Tisuću koprivničkih vatrogasaca u bitki protiv epidemije i požara

1/2
Foto: Vatrogasna zajednica grada Koprivnice
Od 21. ožujka svakodnevno, sedam dana u tjednu, u četverosatnoj ophodnji dobrovoljni članovi obilaze područja vatrogasnim vozilima, a uvedeno je i dodatno vrijeme pješačke ophodnje gradom

Vatrogasna zajednica Grada Koprivnice iznimno je angažirana u provedbi mnogih odluka i preporuka Stožera civilne zaštite za suzbijanje epidemije koronavirusa.

Koprivnica Novi senzorni kabinet u COOR-u “Podravsko sunce”

Preventivne ophodnje

Nakon održanih sastanaka Stožera civilne zaštite i donošenja pravnih i stručnih odluka koje imaju za cilj sigurnost građana, 21. ožujka vatrogasci su krenuli u akciju kontrole ograničenja kretanja ljudi na javnim površinama.

Hrvoje Blažeković, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada, podsjetio je kako oni u svojem sastavu imaju Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnice te 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava, uglavnom iz prigradskih naselja i koprivničkih industrijskih tvrtki. Ukupno broji 1084 člana.

– Otkako je nastupila odluka Stožera o aktivaciji vatrogasnih snaga, Vatrogasna zajednica uz intervencije požara ima i dodatne aktivnosti uzrokovane pandemijom. One uključuju preventivne ophodnje, ispomoć policijskim službenicima u patroliranju gradom i naseljima.

Uputa je, također, da smiju zaustaviti cestovna vozila i provjeriti valjanost propusnica ako Stožer procijeni da postoji ugroženost koja bi dovela do mogućnosti prijenosa virusa – tumači zapovjednik VGZ-a Blažeković.

Prevencija ozljeda i oboljenja na radu Koprivničke vode među prvima uvele novi sustav zdravlja i sigurnosti radnika

Od 21. ožujka svakodnevno, sedam dana u tjednu, u četverosatnoj ophodnji dobrovoljni članovi obilaze područja vatrogasnim vozilima, a uvedeno je i dodatno vrijeme pješačke ophodnje gradom, pa je tako nekoliko dana ophodnja trajala i do 12 sati dnevno.

– Rezultat svih aktivnosti ophodnje je da smo do danas vozilima u više navrata kontrolirali čak 13.000 kilometara na području Koprivnice zajedno s okolnim naseljima – tumači Blažeković.

U ova turbulentna vremena Vatrogasna zajednica je u postupku nabave nove opreme koja će uvelike osuvremeniti djelovanje dobrovoljnih vatrogasnih društava, a time i dići na višu razinu njihovu operativnu spremnost.

Pridržavanje uputa o distanci

– Svi naši članovi uredno koriste propisana zaštitna sredstva i opremu te se pridržavaju svih uputa socijalne distance kako ne bi doveli u pitanje svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih prijatelja, kolega, obitelji – naglašava šef VGZ-a.

vrijednost oko milijun kn Bazeni grade solarnu elektranu

Zaključuje kako ih čeka mnogo operativnog posla i što se požarne sezone tiče, ali VZG Koprivnica i dalje će činiti sve radi sigurnosti svih građana zajedno sa svim žurnim službama.