Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Prevencija ozljeda i oboljenja na radu

Koprivničke vode među prvima uvele novi sustav zdravlja i sigurnosti radnika

Foto: Grad Koprivnica
Uvođenjem te međunarodne norme dosadašnji sustav zaštite na radu obogaćen je s dodatnih 16 radnih uputa i pet procedura

Uz postojeće certifikate za sustav upravljanja kvalitetom, zaštitom okoliša i ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku upotrebu, Koprivničke vode od travnja nositelj su i međunarodnog certifikata ISO 45001:2018.

vrijednost oko milijun kn Bazeni grade solarnu elektranu

Manji rizik od nezgoda

To je nova međunarodna norma za sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu Međunarodne organizacije za normizaciju. Koprivničke vode među rijetkim su tvrtkama u Hrvatskoj, a među javnim isporučiteljima vodnih usluga među prvima uvele taj sustav upravljanja zdravljem i sigurnošću na radu svojih zaposlenika.

Prilikom uspostavljanja sustava u radne procese, uz predstavnicu za kvalitetu Andreju Henezi i samostalnu referenticu zaštite na radu i protupožarne sigurnosti Ivanu Dombaj Čižmak, sudjelovali su i ostali zaposlenici, i to kroz edukacije, davanjem sugestija i iznošenjem iskustava iz obavljanja svakodnevnih radnih zadataka.

Kapitalne investicije pogođene koronakrizom Gradnja vrtića i obnova škole idu, upitna obnova trga i nova dvorana

Dosadašnji sustav zaštite na radu uvođenjem te norme obogaćen je s dodatnih 16 radnih uputa, pet procedura i niza pratećih obrazaca namijenjenih zaposlenicima koje detaljno upućuju na sigurno postupanje prilikom obavljanja radnih procesa, korištenje strojeva, uređaja i alata za rad, kao i zaštitne opreme, smanjujući rizik od nezgoda, potencijalnih ozljeda ili profesionalnih oboljenja, tumače u gradskoj tvrtki Koprivničke vode.

Ulaganje u zaposlenike

– Kontinuiranim servisiranjem, održavanjem i ispitivanjem osigurava se kvaliteta i ispravnost strojeva i uređaja za rad u cilju preventivnog djelovanja na sprečavanju mogućih nezgoda pri radu. Uključivanjem zaposlenika u nabavu i odabir radne opreme i osobnih zaštitnih sredstava uzimaju se u obzir njihovi prijedlozi i sugestije koji vode prema većoj funkcionalnosti i sigurnosti opreme za rad. Ciljevi postavljeni pred tvrtku prije svega se odnose na ulaganje u zaposlenike, prevenciju s poslom povezanih ozljeda i oboljenja uz minimiziranje rizika za zdravlje i sigurnost na radu – zaključuje predsjednik uprave Koprivničkih voda Zdravko Petras.

projekt europske unije wifi4eu Od ovog tjedna besplatan bežični internet po Koprivnici