Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
projekt europske unije wifi4eu

Od ovog tjedna besplatan bežični internet po Koprivnici

Foto: Grad Koprivnica
Postavljanje uređaja za besplatan širokopojasni internet

Ugradnjom tehničke opreme na brojnim pristupnim točkama prošli je tjedan počela realizacija projekta besplatnog interneta za građane u javnim prostorima u Koprivnici. Inicijativom WiFi4EU u gradovima i općinama diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice i muzeji.

Potpisan ugovor o pravu građenja Tvornica obuće Silens seli se iz centra u poslovnu zonu

Cilj je inicijative osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu na području cijele Europske unije. Grad Koprivnica jedan je od gradova koji je dobio vaučer u vrijednosti od 15.000 eura za nabavu opreme za bežični pristup širokopojasnom internetu. Minimalna brzina pristupa od 30 megabita po sekundi zadovoljit će sve potrebe današnjih aplikacija i surfanja bespućima interneta.

Pristupne točke bit će dostupne na cijelom Zrinskom trgu, Trgu bana Jelačića, na igralištu kod sportske dvorane Branimir, u Knjižnici i čitaonici Frana Galovića, u dvorani Kina Velebit, u Domu mladih te na prostoru ispred BicKo postaje nasuprot Gimnazije. Početak korištenja besplatnog interneta na spomenutim lokacijama očekuje se već ovog tjedna.