Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Potpisan ugovor o pravu građenja

Tvornica obuće Silens seli se iz centra u poslovnu zonu

Foto: Grad Koprivnica

Tvornica obuće Silens potpisala je prošli tjedan s gradskim vlastima ugovor o osnivanju prava građenja i preuzimanju parcela u poslovnoj zoni u Dravskoj u Koprivnici. Silens se namjerava preseliti iz središta grada u poslovnu zonu u kojoj će izgraditi “poslovno-skladišne građevine radi proizvodnje obuće”. Gradonačelnik Mišel Jakšić odobrio je Silensu pravo građenja u Dravskoj po cijeni od 1,10 kuna po kvadratu za prvih 48 mjeseci, a kasnije će plaćati 3,10 kuna. Riječ je o parceli od 5000 kvadrata.

Približavanje kvotama i ciljevima EU Koprivnica na 51 posto odvojeno prikupljenog otpada, osjetno manji odvoz na Piškornicu

Preklani je Silens ostvario oko 22 milijuna kuna prihoda i oko 130.000 kuna neto dobiti. To je, inače, poduzeće koje je na temeljima posrnule tvornice obuće Sloga osnovala bivša ‘slogašica’ Zrinka Petrovčić koja je time spasila čak 120 radnih mjesta. Uz gradonačelnika Mišela Jakšića i direktoricu Silensa Zrinku Petrovčić, na potpisivanju ugovora bila je voditeljica gradskog odjela za upravljanje nekretninama Đenis Sambol. Svi su bili sa zaštitnim maskama na licima i poštovali su pravila distancije i izbjegavanja socijalnog kontakta.

Nakon što je Gradsko vijeće u srpnju prošle godine usvojilo paket mjera s brojnim olakšicama za ulagače, u poslovne zone Dravska i Radnička stiže 15-ak investitora. Zemljište u Dravskoj kupio je i zagrebački poduzetnik Kristijan Krezić koji je putem svojeg poduzeća sa sjedištem u Novigradu Podravskom za 3,8 milijuna kuna otkupio čak 38.000 kvadrata. Prema njegovim najavama, u Dravskoj bi mogao niknuti pogon za proizvodnju farmaceutskih preparata na bazi kanabisa švicarske kompanije Swiss PharmaCan, s kojom Krezić poslovno surađuje. Spominje se i proizvodnja dijelova za montažne kuće.

Infrastruktura Novi vodovod i kanalizacija u naselju Draganovec

Ranije su zemljišta u poslovnim zonama kupili ili osnovali pravo građenja koprivničke tvrtke Mavik i Osnova, virovska Akropola, a ranije i koprivnička poduzeća Ligo grupa i Superprint.