Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
POTPISAN 19,800.000 KUNA VRIJEDAN UGOVOR S IZVOĐAČEM RADOVA

Gradnja novog vrtića počinje za deset dana

Foto: Grad Zaprešić
Projekt s izgradnjom, uređenjem i opremom stoji 22 milijuna kuna

Gradonačelnik Željko Turk potpisao je 19,800.000 kuna vrijedan ugovor s izvođačem radova na gradnji novog objekta dječjeg vrtića u Ulici K. Š. Gjalskog, čija gradnja počinje za desetak dana. Radi se o dvoetažnom objektu veličine 1800 m², koji će imati 10 soba u kojima će biti po pet jasličkih i pet vrtićkih skupina. Bit će to zgrada klasične gradnje, a sve će sobe u prizemlju imati direktan pristup zelenoj površini. Cjelokupan projekt s izgradnjom, uređenjem i opremom stoji 22 milijuna kuna.

TJEDAN OD 12. DO 16. TRAVNJA BIT ĆE POSVEĆEN DJECI I MLADIMA U odgoj i obrazovanje uloženo 80 milijuna kuna

Gradonačelnik je tom prigodom izjavio kako je trajna odrednica ove gradske vlasti osigurati djeci najbolje uvjete za rast, razvoj i učenje pa je nakon velikog investicijskog vala u školstvo na red došla izgradnja novog objekta dječjeg vrtića kako bi se povećanjem kapaciteta stvorili uvjeti za što veći broj upisane djece. Gordana Anna Hübl, ravnateljica DV-a Maslačak, u čiji će sustav ući i novoizgrađeni vrtić, iskazala je zadovoljstvo što će se tamo preseliti i djeca koja su trenutačno smještena u područnom objektu na Trgu mladosti.

Vrtić će graditi tvrtka MDK Projekt d.o.o. iz Velikog Trgovišća s velikim iskustvom u izgradnji vrtića, a zaprešićki bi na temelju ugovora trebao biti sagrađen do rujna 2022. godine. Dodajmo tome da Grad Zaprešić već tradicionalno nagrađuje učenike koji su na županijskim i državnim natjecanjima postigli najviše uspjehe.