Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
OBILAZAK RADOVA U ĐELEKOVCU

Gradonačelnik: Aglomeracija je važna za ravnomjeran razvoj cijele Podravine

Foto: Grad Koprivnica
Lara Samošćanec, načelnica općine, zamjenica gradonačelnika Sandra Sinjeri i gradonačelnik Mišel Jakšić

Gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima je prošli tjedan obišao radove na projektu aglomeracije koji se provode na području općine Đelekovec, a odrađen je i radni sastanak s novom načelnicom općine Larom Samošćanec.

Planirani radovi u Bjelovaru Kanalizacija, nogostupi i novi asfalt

Na sastanku su predstavnici Koprivničkih voda okupljene informirali o tome u kojoj je fazi projekt i koji se sve radovi izvode.

– Dosad se o aglomeraciji mnogo govorilo, a sad su započeli i radovi. Zadovoljni smo što Koprivničke vode imaju mogućnost provoditi tako veliki projekt koji će podići standard života. Trenutačno se na području općine Đelekovec radi u jednoj ulici, a veći tempo rada očekuje se uskoro jer će se povećati i broj ekipa na terenu – kazala je zamjenica direktora Koprivničkih voda Sandra Sinjeri.

Naglasila je da će se napraviti infrastruktura za oko 300 priključaka na odvodnju. Projekt aglomeracije u Đelekovcu vrijedan je 25,5 milijuna kuna. Njime je predviđeno postavljanje šest crpnih stanica te tlačnih i gravitacijskih cjevovoda ukupne dužine 12 kilometara.

DOGOVOR UPRAVE I SINDIKATA Povišice u Koprivničkim vodama

– Zadovoljna sam tempom kojim se radovi odvijaju, u manje od dva mjeseca završena je jedna cijela ulica. Mnogo nam znači aglomeracija, mislim da će ljudima ovo olakšati život u velikoj mjeri – dodala je općinska načelnica Lara Samošćanec.

Prema riječima gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića, riječ je o 12 kilometara nove kanalizacijske mreže, kao i šest crpnih stanica. – Zadovoljan sam jer ovim projektom pojačavamo infrastrukturu u našim općinama, omogućavamo ljudima da ostanu živjeti u svom kraju, ali i pokazujemo koliko je važno da se cijeli kraj ravnomjerno i snažno razvija. Također, ovime pokazujemo da naše poduzeće Koprivničke vode ima kapacitet nositi ovako veliku europsku investiciju – rekao je čelnik Koprivnice nakon obilaska radova. Inače, projekt Aglomeracije krenuo je i u koprivničkim prigradskim naseljima te se očekuju i zahvati unutar samoga gradskog područja. Riječ je o najvećoj investiciji u infrastrukturu u povijesti Koprivnice, a većina novca osigurana je iz fondova EU.