Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovačka stanogradnja

Gradonačelnik Franković uručio ključeve stanova sedamnaest obitelji

Foto: DUBROVNIK
Novih 50 stanova po dubrovačkom modelu poticane stanogradnje gradit će se i u naselju Solitudo

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uručio je ključeve stanova sedamnaestoro svojih sugrađana koji su putem javnog poziva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika ostvarili to pravo.  Ovom prigodom gradonačelnik je još jednom uputio čestitke prvim  korisnicima stanova sagrađenim  u sklopu projekta Dubrovačke stanogradnje.

Grad Dubrovnik raspisat će novi javni poziv za dodjelu preostalih 26 stanova pod istim uvjetima, stoga će svi oni sugrađani koji zadovoljavaju uvjete, a po prethodnom javnom pozivu nisu ispravno dostavili dokumentaciju, moći ponovno podnijeti svoje zahtjeve. Grad će u međuvremenu donijeti potrebne izmjene postojeće odluke kako bi se omogućilo korištenje već dostavljene ispravne dokumentacije za novu prijavu i kako bi se time olakšalo našim sugrađanima.

Podsjetimo, nakon provedenog javnog poziva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika, a koji je trajao 45 dana, dana 1. lipnja utvrđena je konačna lista reda prvenstva, na kojoj se nalazi 17 građana koji su u propisanom roku dostavili svu potrebnu dokumentaciju i ostvarili uvjete za najam stanova te je donesena odluka o davanju u najam stanova na određeno vrijeme od 10 godina od dana sklapanja ugovora.

Riječ je o jedinstvenom modelu stambenog zbrinjavanja mladih koji ne mogu kupiti skupe dubrovačke stambene kvadrate, koji su razvili gradonačelnik Franković i njegov tim pod nazivom “Dubrovačka stanogradnja”. Grad je u naselju Mokošici sagradio prva 43 stana koja su ponuđena u najam mladima i mladim obiteljima po točno propisanim uvjetima.

Grad Dubrovnik, koji je odlučio zaista riješiti ovaj problem i omogućiti mladim obiteljima rješavanje egzistencijalnog, stambenog pitanja, na ovome neće stati. Novih 50 stanova po dubrovačkom modelu poticane stanogradnje gradit će se i u naselju Solitudo.