Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Dom hrvatskih branitelja u Čazmi

Gradonačelnik i branitelji obišli uređeni Dom hrvatskih branitelja

Zgrada je uređena iznutra i izvana, potpuno opremljena, sastoji se od uredskih i drugih prostorija, konferencijske sale, višenamjenske dvorane, spremišta, lifta, nekoliko sanitarnih čvorova i kuhinje
Foto: Čazma
Ovo je kvalitetno uređen prostor koji treba koristiti što više naših sugrađana, istaknuli su predstavnici branitelja

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, u društvu predstavnika braniteljskih udruga s područja Grada Čazme, obišao je uređeni Dom hrvatskih branitelja u Čazmi, odnosno zgradu koju je Grad Čazma uredio, opremio i namijenio za korištenje udruga. Ponajprije, riječ je o braniteljskim udrugama za koje je ondje uređena i spomen-soba, ali i ostalim udrugama, koje za to iskažu potrebu. Zgrada je uređena iznutra i izvana, potpuno opremljena, sastoji se od uredskih i drugih prostorija, konferencijske sale, višenamjenske dvorane, spremišta, lifta, nekoliko sanitarnih čvorova i kuhinje.

– Ovakav prostor u spomen braniteljima ne može se naći u širem okruženju – istaknuo je gradonačelnik, a s tom su se izjavom složili i predstavnici udruga, izrazivši svoje zadovoljstvo viđenim.

Nužno je napomenuti da je projekt opremanja braniteljske spomen-sobe provela Razvojna agencija Čazma, u suradnji s Centrom za kulturu i samim braniteljima, koji su svojim znanjem i donacijama pomogli da se upotpuni povijesno-izložbeni prostor.

– Ovo je kvalitetno uređen, višenamjenski prostor koji treba koristiti što više naših sugrađana – istaknuli su predstavnici branitelja, dodavši kako eksponati i izložba o ratnom putu čazmanskih branitelja mogu poslužiti kao izvrsno pomagalo u edukaciji učenika osnovnih i srednjih škola o tom razdoblju hrvatske povijesti.

Ukupno uređenje – energetska obnova i opremanje zgrade, odnosno novog Doma hrvatskih branitelja u Čazmi stajalo je oko tri milijuna kuna, odnosno oko 420.000 eura.

Od toga, s oko 60.000 eura sudjelovalo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvo branitelja s manjim iznosom. Ostatak novca, odnosno više od 350.000 eura uložio je Grad Čazma iz gradskog proračuna. 

Na 17. sjednici Gradskoj vijeća gradonačelnik Čazme Dinko Pirak osvrnuo se na komunalnu problematiku u gradu s naglaskom na povećanje cijena komunalnih usluga Čazma Nova sortirnica, a priprema se i pretovarna stanica za otpad O VELIKOM interesu građana svjedoči i popunjenost svih predviđenih stolova na kojima su bili izloženi raznoliki predmeti, a posjetitelji su imali priliku pregledati i kupiti različite stvari čazma Prvi Sajam rabljenih stvari u Čazmi izazvao velik interes građana SEZONA KLIZANJA trebala bi, ako vrijeme dopusti, trajati do 7. siječnja 2024. ADVENT U ČAZMI Na gradskom trgu možete klizati svaki dan, osim na Božić i Novu godinu