Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko 18 pregleda
Akcija dobrovoljnog darivanja

Gradonačelnik i njegovi zamjenici krv dali ukupno 111 puta

Darivanje krvi u Jastrebarskom
Foto: Grad Jastrebarsko
Akciju dobrovoljnog darivanja krvi tradicionalno su podržali i drugi Jaskanci te na taj način pomogli nekome kome je prijeko potrebna ova dragocjena tekućina

U Jastrebarskom je prošlog tjedna organiziran novi ciklus akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koje su tradicionalno podržali gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi zamjenici. Novosel je krv dao 41 put, Stipe Bučar 60 puta, a Domagoj Šlat 10 puta, priopćili su iz Jastrebarskog. Ova se akcija održavala tijekom tri dana, u prostorijama Centra Za kulturu Jastrebarsko.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi vrlo je važna aktivnost za funkcioniranje Hrvatskog zdravstva. U toj aktivnosti Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko direktno je vezano za Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u suradnji s kojim dogovara termine i broj potrebnih doza krvi. Akcijama se tradicionalno odazivaju i gradonačelnik i njegovi zamjenici, koji su zajedno darovali krv čak 111 puta. Akciju dobrovoljnog darivanja krvi tradicionalno su podržali i drugi Jaskanci te na taj način pomogli nekome kome je prijeko potrebna ova dragocjena tekućina.