Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 1922 pregleda
Stranka Pametno:

'Gradonačelnik je uzeo umirovljenicima da bi financirao HDZ-ove savjetnike'

Marijana Puljak
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Iz stranke Pametno ocjenjuju da su najveći 'poraz' proračuna rashodi odnosno troškovi gradske administracije, rashodi za zaposlene i materijalni rashodi koji i dalje rastu u odnosu na 2016. i čine oko 50 posto cijelog proračuna

Iz stranke Pametno u utorak su ocijenili da splitski gradski proračun nije ni razvojan niti socijalan iako je, kažu, gospodarski zamah prijeko potreban te podsjećaju da su na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak redom odbijeni svi njihovi amandmani među kojima i financiranje asistenata u vrtiću, sufinanciranje programa vrtića i jaslica za dvoje i više djece te sufinanciranje cjelodnevnog i produženog boravka u osnovnim školama.

U priopćenju ocjenjuju da su najveći 'poraz' proračuna rashodi odnosno troškovi gradske administracije, rashodi za zaposlene i materijalni rashodi koji i dalje rastu u odnosu na 2016. i čine oko 50 posto cijelog proračuna. 

- Da su tu rashodi smanjeni za samo 10 posto, ušteda bi bila 40 milijuna kuna. A prirezom planiraju uprihoditi 20 milijuna kuna. Jednostavno nisu smjeli posegnuti u džep građana -  naglašavaju u stranci Pametno.

Uz to su, dodaju, izuzetno niski prihodi planirani od pomoći međunarodnih organizacija i EU fondova.

Predsjednica stranke Pametno i potpredsjednica splitskog Gradskog vijeća Marijana Puljak rekla je da je "gradonačelnik jučer uzeo umirovljenicima da bi mogao financirati HDZ-ove savjetnike - 2.500.000 kuna pomoći umirovljenicima je ukinuto, da bi ih se, kaže, potrošilo za raznorazne nove savjetnike, pored 500 zaposlenika gradske uprave.

Puljak ocjenjuje i da je proračun samo još jedan dokaz da jedino što u HDZ-u znaju efikasno raditi jest bujanje administracije i osiromašivanje građana.