Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Program poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Novskoj ide dalje

Gradonačelnik Piletić: Novi obrti, nova radna mjesta i očuvanje tradicijskih zanimanja

Foto: GRAD NOVSKA
Grad ovime želi olakšati obrtnicima i poduzetnicima razvoj i zapošljavanje

U Maloj vijećnici Grada Novske potpisani su ugovori na temelju tri javna poziva za dodjelu potpore male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za 2021. – 2025. godine i to za Mjeru 1. Očuvanje 
i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja, Mjeru 2. podmjeru 2.1. Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom 
potporom HZZ-a te za Mjeru 2. podmjeru 2.2. Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a u sektoru gaming industrije. Ugovore s postojećim i novim poduzetnicima potpisao je gradonačelnik Marin Piletić.

Ulaganje u prostore

Ugovor za Mjeru 1. potpisali su Postolar Mirko, postolarski obrt, vlasnika Mirka Šareca, Tiskara Roka, vlasnika Rolanda Veblea i 
radionica za obradu drva Dinex, vlasnika Zorana Savića. Iznosom potpore od 30.000 kuna Grad  Novska sufinancira ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju poslovnih prostora, ulaganje za nabavu strojeva i opreme za poslovnu djelatnost i sufinancira trošak poslovanja za tradicionalnu i manje dohodovnu djelatnost – postolar.

– Cilj je sufinanciranjem troškova pridonijeti podizanju kvalitete tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja – rekao je gradonačelnik Piletić.

Ugovor za Mjeru 2. podmjeru 2.1. potpisan je s obrtom Salfex, vlasnika Ante Tutića, a iznosom ove potpore od 18.981,88 kuna Grad Novska sufinancira nabavu opreme za obavljanje djelatnosti.

Nova zapošljavanja

– Ovim potpisivanjem za Mjeru 2. podmjeru 2.1. Grad Novska dobio je novog obrtnika i jedno novo radno mjesto. Cilj ove mjere je sufinanciranjem troškova za ulaganje i razvoj djelatnosti mikro, malog i srednjih poduzetnika i obrtnika potaknuti otvaranje novih subjekata – dodao je gradonačelnik.

Ugovor za Mjeru 2. podmjeru 2.2. potpisan je također s jednim poduzetnikom početnikom u sektoru gaming industrije u vrijednosti od 44.662,15 kuna. Radi se o obrtu Sajko Combinations, obrt za specijalizirane dizajnerske djelatnosti, vlasnika Antonija Sajka. Iznosom od 44.662,15  kuna Grad Novska će sufinancirati kupnju opreme i trošak plaće za pokretanje novog startupa.

Ovim potpisivanjem za Mjeru 2. podmjeru 2.2. Grad Novska dobio je također jednog obrtnika i jedno novo radno mjesto, a cilj ove mjere je sufinanciranjem troškova za ulaganje i razvoj djelatnosti mikro, malog i srednjih poduzetnika i obrtnika potaknuti otvaranje 
novih poslovnih subjekata.