Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
potrebno hitno rješenje

Gradonačelnik s mladim liječnicima o problematici stanovanja

Gradonačelnik s mladim liječnicima o problematici stanovanja
Foto: Grad Dubrovnik
Osim skupih kvadrata za kupnju suočavaju se s otkazivanjem najma stanova pred turističku sezonu. Zbog nedostatka medicinskog kadra u cijeloj zemlji neki gradovi i županije već su krenuli s određenim modelima subvencioniranja stambenih kredita ili najma stanova

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković susreo se s mladim liječnicima, specijalizantima, koji rade u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko-neretvanske županije. Izrazili su potrebu za pomoć prilikom rješavanja stambenog pitanja kako bi mogli dugoročno ostati u Gradu i raditi, za dobrobit građana Dubrovnika i svih stanovnika Županije.

DUBROVNIK U SAD-U Izložba 'Dubrovnik, a Scarred City' otvorena u Washingtonu

Gradonačelnik Franković kazao je kako Grad želi pomoći i svakako želi zadržati što više liječnika na ovom području. Iznio je nekoliko prijedloga u tom smjeru, između ostalog i osiguravanje dijela stanova iz programa ''Dubrovačke stanogradnje'' za potrebe liječnika. Rekao je i kako će na ovu temu razgovarati s čelnicima javnih zdravstvenih ustanova na području Županije te kako je jedna od opcija mogućnost izgradnje novih stanova na zemljištu koje je u neposrednoj blizini i u vlasništvu Opće bolnice Dubrovnik.

- Može se ići na opciju korištenja ili otkupa po povoljnijoj cijeni, ali bi vas Grad onda svakako obvezao da određeni period godina morate raditi u zdravstvenim ustanovama na području Grada Dubrovnika. To je naša prilika da jačamo našu bolnicu i naše zdravstvene ustanove. Grad puno novca izdvaja za zdravstveni sustav, samo u ovoj godini više od šest milijuna kuna za povećanje standarda u dubrovačkoj Općoj bolnici, izdvajamo za Hitnu medicinsku pomoć, za Dom zdravlja i na taj način očekujemo veću kvalitetu pružene usluge -  dodao je gradonačelnik Franković.

KONFERENCIJA Direktor UNESCO-a pohvalio Grad Dubrovnik

U ime liječnika, Marija Pelin objasnila je kako ne žele ništa besplatno, nego samo iste uvjete kao i njihovi kolege specijalizanti u drugim dijelovima Hrvatske, koji imaju ista primanja kao oni, a povoljnije uvjete za stanovanje. Osim skupih kvadrata za kupnju suočavaju se, kao i ostali, s otkazivanjem najma stanova pred turističku sezonu. Zbog nedostatka medicinskog kadra u cijeloj zemlji neki gradovi i županije već su krenuli s određenim modelima subvencioniranja stambenih kredita ili najma stanova.

Gradonačelnik je također predložio da liječnici specijalizanti oforme svoj tim za radne sastanke u gradskoj upravi kako bi se dogovorili optimalni modeli za rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Strategija na gotovo 400 stranica navodi 114 aktivnosti vezanih uz razvoj sportske infrastrukture Dubrovnik ulaže 400 milijuna kuna za razvoj sporta