Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Strategija na gotovo 400 stranica navodi 114 aktivnosti vezanih uz razvoj sportske infrastrukture

Dubrovnik ulaže 400 milijuna kuna za razvoj sporta

Foto: Photo by Matthew LeJune on Unsplash
"Ovo nije tek obična Strategija koja će skupljati prašinu na polici, već u sebi sadrži akcijski plan s odrednicama što kad treba učiniti, posebno u trenerskom kadru, ali i anketna pitanja za građane"

Dubrovački gradski vijećnici jednoglasno su u srijedu, nakon višesatne rasprave, izglasali Strategiju razvoja športa u Gradu do 2028. godine, koja sadrži analizu sadašnjeg stanja, 45 strateških ciljeva i predviđa ulaganja od 400 milijuna kuna.

Nova i obnovljena javna rasvjeta u naselju Zaton-Bunica Dubrovnik Postavljen 41 stup javne rasvjete

Autor strategije  Zrinko Čustonja je kao najveći problem dubrovačkog sporta naveo nedostatak sportske infrastrukture, zbog čega bi trebalo dodatno povisiti financijska izdvajanja.

"Sportaši su većinom djeca, a Dubrovnik je po broju djece u sportu iznad državnog prosjeka", izjavio je Čustonja.
Dubrovački gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako se u sportsku infrastrukturu nije ulagalo godinama, što se osjetilo na stanju sporta i sportskih klubova.

Dubrovnik Libertas Dubrovnik I u 2018. prevezli 10-milijuntu putnicu

"Ovo nije tek obična Strategija koja će skupljati prašinu na polici, već u sebi sadrži akcijski plan s odrednicama što kad treba učiniti, posebno u trenerskom kadru, ali i anketna pitanja za građane. Sportska infrastruktura ne bi unaprijedila samo sport, već i turizam. U ostvarenju ciljeva pomoći će i sjednica Vlade", izjavio je Franković.

Vladajući i oporbeni vijećnici podržali su Strategiju pohvalivši njezinu cjelovitost, ali su izrazili zabrinutost zbog neodređenog načina financiranja te neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, zbog kojih bi se neki projekti mogli odužiti.

Dubrovnik Tradicionalno Blagoslov prostora Grada Dubrovnika

Strategija na gotovo 400 stranica navodi 114 aktivnosti vezanih uz razvoj sporta i sportske infrastrukture u Dubrovniku. Između ostalog, gradu nedostaje šest tisuća metara četvornih dvoranskog prostora, odnosno prostor za 25 tisuća sati dvoranskih sportova pa je prijedlog da se izgradi sportski kompleks od osam dvorana.