Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
MJERE ZA POTICANJE RAZVOJA GOSPODARSTVA

Gradonačelnik Zvonimir Novosel uveo i Dan otvorenih vrata za poduzetnike

Foto: Grad Jastrebarsko
Jastrebarsko je među vodećim gradovima po povlačenju sredstava iz EU fondova

Gradonačelnik Jastrebarskog kao jednu od mjera poticanja razvoja gospodarstva uveo je Dan otvorenih vrata za poduzetnike, i to 
svakog prvog utorka u mjesecu, prema prethodnoj najavi. Prilika je to da poduzetnici iznesu svoje vizije, planove i potrebe.

Od gotovo 25 milijuna kuna, koliko će biti uloženo u razvoj gospodarstva, znatan dio sredstava dolazi iz EU fondova. Najvažnije je zasigurno ulaganje u razvoju Gospodarske zone Jalševac, gdje je nedavno uloženo 6,5 milijuna kuna, od čega gotovo 4,2 milijuna kuna europskih sredstava za razvoj infrastrukture.

Ulaganje u gospodarsku zonu nastavlja se i novim EU projektom izgradnje prometnica ukupne vrijednosti 13 milijuna kuna, a za koji potpora iz EU iznosi 11 milijuna, dok će dva milijuna osigurati Grad.

– Želimo stvoriti održiv lokalni koncept u kojem će biti povezano obrazovanje i zapošljavanje na nekom od radnih mjesta budućnosti. Mislim da je Jaska na dobrom putu – istaknuo je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Iako je povećana potreba za radnom snagom djelomično ograničena zbog pandemije, ipak je i u 2020. godini zabilježen rast. S druge strane, kontinuirano se prati pad broja nezaposlenih, posebno od 2017. godine.

U Jastrebarskom su prijavljene 243 nezaposlene osobe. Uz ostalo, sufinanciraju se i troškovi izrade projektne dokumentacije za prijavu na projekte EU. Jastrebarsko je među vodećim gradovima po povlačenju sredstava iz EU fondova.