Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Za lakše poslovanje i komunikaciju sa stanovnicima Slatine

Gradska tvrtka Komrad uselila se u novu upravnu zgradu

Foto: Slatina
- Napokon smo okrupnili u jednom prostoru i mehanizaciju i radnike - ističe gradonačelnik Denis Ostrošić

Otvorena je nova upravna zgrada slatinske gradske tvrtke Komrad d. o. o., u Kolodvorskoj ulici 3. Komrad je time svoju upravu, 
koja je do sada bila u zgradi Hrvatskog doma u samome središtu Slatine, izmjestila u vlastiti novoizgrađeni prostor, gdje će građani od sada moći dobiti sve potrebne informacije vezane za vodovod i kanalizaciju te ostale usluge.

Novac tvrtke

– Budući da je naša uprava do sada bila u gradskim prostorima na adresi B. Radić 2, a operativa u iznajmljenim prostorima na Trgu Ruđera Boškovića 16 sve do 2019. godine, kada nam je vlasnik iznajmljenog prostora otkazao najam, bili smo prisiljeni na traženje drugog prostora – počinje Mato Miličić, direktor Komrada.

Novi se prostori protežu na 246 četvornih metara neto površine, odnosno na 271 “kvadrat” bruto površine.

– Paralelno s izgradnjom nove upravne zgrade uređujemo prostore garaža i ostalih objekata na parceli koji su nužni za poslovanje Komrada – dodaje direktor.

Navodi da ukupna vrijednost radova na izgradnji upravne zgrade i uređenju drugih objekata, zajedno s kupnjom zemljišta, iznosi 3,694.455 kuna, od čega su kreditna sredstva  1,400.000 kuna, a ostalo su sredstva Komrada.

Direktor Miličić objasnio je i da su 2019. svoju operativu preselili u Kolodvorsku 3, gdje su imali prostor u najmu do 2020., kada 
su ga kupili od tvrtke Papuk d.o.o. Našice. Veličina parcele je oko 11.000 četvornih metara, s 1100 kvadrata natkrivenog prostora. 
Iste godine donesena je odluka o izgradnji nove upravne zgrade te nakon projektiranja i dobivanja građevinske dozvole, za što im je trebalo 9 mjeseci, potpisani su 2021. ugovori s izvođačima radova.

Sve na jednome mjestu

Presijecanjem vrpce zgradu je otvorio slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić.

– Ono što je bitno jest da smo na ovaj način okrupnili u jednom prostoru i mehanizaciju, i radnike i ostale djelatnike zaposlene u 
upravi tvrtke Komrad d.o.o. Slatina, koja je napokon postala vlasnikom vlastitog prostora i više nije podstanar – naglašava gradonačelnik Ostrošić.

On je zahvalio svima koji su bili uključeni u realizaciju ovog projekta, a posebno direktoru Komrada Mati Miličiću “koji je vrlo uspješno koordinirao cjelokupnim projektom”.

– Danas imamo gradsku tvrtku koja je riješila svoj vlastiti prostor u kojemu će uspješno nastaviti sa svojim djelovanjem, a u idućem periodu cilj nam je isto učiniti i s tvrtkom Slatina kom d.o.o. koja bi u budućnosti trebala svoju mehanizaciju i radnike prebaciti na drugu lokaciju, za što je u tijeku izrada projektne dokumentacije te se nadam da će i ovaj projekt u dogledno vrijeme biti 
realiziran. Uprava Slatina koma i dalje će ostati u zgradi na Gradskoj tržnici, dok će se sve ostale djelatnosti i mehanizaciju izmjestiti iz neadekvatnih prostora iz Nazorove ulice u centru grada u jednu od poduzetničkih zona, što će im itekako olakšati izlazak na intervencije – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

Novu upravnu zgradu tvrtke Komrad potom je posvetio župnik Župe bl. Ivana Merza, preč. Nikola Jušić.