Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
U tri kategorije

Gradsko vijeće potvrdilo nagrade grada Splita

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Nagrade za životno djelo dobit će radijski voditelj i urednik Jadran Marinković, umirovljena dugogodišnja glavna sestra u KBC-u Marija Županović, posmrtno pjesnik i akademik Jakša Fiamengo te jedan od pionira hrvatske psihijatrije Borben Uglešić

Splitsko Gradsko vijeće je na 35. sjednici potvrdilo prijedlog Komisije za dodjelu javnih priznanja i donijelo odluku o dodjeli tradicionalnih nagrada grada Splita.

dva tjedna prije roka Završena obnova dijela ulice Put Trstenika

Nagrade grada Splita dodjeljuju se u tri kategorije - za životno djelo, osobno i skupno postignuće. Nagrade za životno djelo dobit će radijski voditelj i urednik Jadran Marinković, umirovljena dugogodišnja glavna sestra u KBC-u Marija Županović, posmrtno pjesnik i akademik Jakša Fiamengo te jedan od pionira hrvatske psihijatrije Borben Uglešić, priopćili su iz grada.

Osobne nagrade dobit će Matko Marušić, znanstvenik, književnik i bivši dekan Medicinskog fakulteta, Ivan Gudelj, bivši Hajdukov kapetan i nogometni reprezentativac, Tomislav Veršić, profesor glazbene umjetnosti, i Irena Zakarija-Grković, specijalistica obiteljske medicine i profesorica na Medicinskom fakultetu.

U priopćenju se navodi i da će se skupne nagrade dodijeliti Marku Trogrliću i Stjepanu Matkoviću, Kuglačkom klubu "Mertojak" i Kulturno-umjetničkom društvu Jedinstvu.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara Gradonačelnik Krstulović Opara privremeno obustavio izvršenja proračuna za 2020. godinu Split obustavio sve pozive javne nabave i zabranio zapošljavanja

Dobitnicima će se ove godine - s obzirom na preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite - nagrade uručiti na svečanosti kad okolnosti to budu dopuštale, istaknuli su iz grada Splita.