Izbornik
Naslovnica Gradovi
100 novih stabala

Gradu 350.000 eura za pješačko-biciklističku stazu između naselja

Ukupan trošak projekta iznosi 498.000 eura
Foto: Grad Koprivnica

Ministar gospodarstva Davor Filipović i direktor Fonda za zaštitu okoliša Luka Balen uručili su predstavnicima lokalnih jedinica ukupno 76 ugovora za financiranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama vrijedne oko 17 milijuna eura.

Saborskom zastupniku i gradonačelniku Mišelu Jakšiću uručen je ugovor o sufinanciranju troškova izgradnje pješačko-biciklističke staze Štaglinec – Draganovec u iznosu od 350.000 eura s PDV-om. Ukupan trošak projekta iznosi 498.000 eura.

– Povezujemo pješačkom stazom prigradska naselja Štaglinec i Draganovec. Dobivamo puni profil staze dužine 1,9 kilometara sa 100 novih stabala, dodatno zelenimo grad i čuvamo okoliš, rekao je Jakšić nakon preuzimanja ugovora. 

Očekujemo temperaturu vode do 80°C, kojom planiramo grijati poslovnu zonu Veliko Korenovo, a poslije i Grad Bjelovar Ugovor za financiranje aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama Neki pripremaju dozvole, a mi smo krenuli s projektom geotermalne bušotine KONTINUIRANO se ulaže u turističke sadržaje i proizvode te nadograđuje sve atraktivnija ponuda VPŽ jedno od tri najatraktivnija kulturna odredišta u RH Turisti danas traže mir i opuštanje, a sve to im nudi naša Plemićka ruta Punjači su postavljeni na stupovima javne rasvjete u Ulici Ljudevita Šmidhena, Ulici Ljudevita Gaja te u Ulici Josipa Komparea, na parkiralištu iza kina, a time se nastoji potaknuti Samoborce na kupnju ekološki prihvatljivih automobila Europski projekt EV Charging from Lamp Posts Samobor prvi postavlja punjače za električna vozila na javnu rasvjetu