Izbornik
Naslovnica Gradovi 2434 pregleda
Ivan Čehok ima većinu

HDZ-ov Habijan jednoglasno izabran za predsjednika varaždinskog Gradskog vijeća

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Varaždina
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Novoizabrani gradonačelnik Ivan Čehok tako može mirno predlagati odluke jer ima većinu u Gradskom vijeću u kojem će kao vijećnici, uz Habijana i Kišića, sjediti još neki njegovi protukandidati na izborima, poput reformistice Natalije Martinčević i nezavisnog Vlade Sevšeka, s čije je liste u Vijeće ušao i poduzetnik Davor Patafta

Damir Habijan iz HDZ-a, kandidat te stranke za gradonačelnika Varaždina na prošlim izborima, jednoglasno je izabran za predsjednika Gradskog vijeća. Jedan od potpredsjednika je Alen Kišić (SDP), dok će drugi biti izabran naknadno.

Novoizabrani gradonačelnik Ivan Čehok tako može mirno predlagati odluke jer ima većinu u Gradskom vijeću u kojem će kao vijećnici, uz Habijana i Kišića, sjediti još neki njegovi protukandidati na izborima, poput reformistice Natalije Martinčević i nezavisnog Vlade Sevšeka, s čije je liste u Vijeće ušao i poduzetnik Davor Patafta.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Habijan je već prošlog tjedna najavio mogućnost da preuzme dužnost predsjednika GV-a uz obrazloženje da će tako moći ostvariti neke dijelove predizbornog programa HDZ-a, a što u oporbi ne bi mogao. Čehokova nezavisna lista u GV-u ima devet mjesta, koalicija SDP-HNS-HSS-HSU sedam, HDZ pet, te po dva reformisti i Sevšekova nezavisna lista.