Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
U gradskom proračunu dodatno će osigurati sredstva

Herojima koji požrtvovno spašavaju živote i imovinu stiže još osam vozila

Foto: Grad Jastrebarsko
Prema broju dobrovoljnih vatrogasnih društava, VZG Jastrebarsko u samom je vrhu na području Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije

Uz oko milijun kuna koje Grad Jastrebarsko godišnje uloži za redovan rad i nabavu opreme za vatrogasce, u proračunu će dodatno osigurati sredstva za nadogradnju jaskanskog vatrogasnog voznog parka, koji bi od ove godine trebao biti bogatiji za čak osam vozila.

PROJEKT OD 300.000 KUNA Energetska obnova općine

Poticaj i nadogradnja

– Vatrogasci su uvijek tu kad ih trebamo, a mi u Jaski posebno smo ponosni na njih. Ovo je u jednu ruku poticaj vatrogascima, a u drugu nadogradnja već ionako bogate i iskusne jaskanske vatrogasne struke – kaže gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel.

Kako bi se nadogradio jaskanski vatrogasni vozni park, vodeći se prijedlogom Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, koja je, uzimajući u obzir specifikacije i raspoloživost postojećih 36 vatrogasnih vozila kojima upravljaju jaskanska društva po operativnim područjima grada, kreće se, najavljuju, s programom nabavke osam vatrogasnih vozila. Riječ je o vozilu za rad na visini za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko, navalnog vatrogasnog vozila za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Plešivica, auta cisterne za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Desinec, šumskog vatrogasnog vozila za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveta Jana te četiri kombi vozila za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Cvetković, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gornja Reka, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Volavje i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belčići.

IZLOŽILI DIO TRADICIJE Na etnoizložbi stare pisanice iz Dubrave

Osim redovnih ulaganja od oko milijun kuna godišnje, Grad Jastrebarsko u proteklih nekoliko godina iz proračuna je izdvojio znatna sredstva za legalizaciju vatrogasnih domova, dok je u proračunu Grada Jastrebarskog za 2021. godinu planiran i iznos od 650.000 kuna za izradu projektne dokumentacije za gradnju višenamjenskog Centra za upravljanje rizicima. U Vatrogasnoj zajednici Grada Jastrebarskog udružena su dvadeset i tri dobrovoljna vatrogasna društva te dva dobrovoljna vatrogasna društva u gospodarstvu.

Velik broj vatrogasaca

Prema broju dobrovoljnih vatrogasnih društava, VZG Jastrebarsko u samom je vrhu na području Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije jer broji više od 1900 članova od kojih su više od njih tri stotine operativni vatrogasci i više od 400 djeca i mladež.

POMOGLA I ŽUPANIJA Počinju radovi na domu u Grabercu

– Sve vatrogasne postrojbe s područja Jastrebarskog aktivne su i svakodnevno na raspolaganju svojim sugrađanima, a svojim humanitarnim djelovanjem jaskanske vatrogaskinje i vatrogasci ističu se kao istinski heroji ove zajednice – napominju u Gradu.