Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Zbrinjavat će pacijente iz pet slavonskih županija

Hitna helikopterska medicinska služba u Osijeku

storyeditor/2024-03-29/WhatsApp-Image-2024-03-24-at-13_15_22-5.jpeg
1/2
Foto: Osijek HELIKOPTERI će s radom početi početkom travnja, a uz pilota u timu će biti liječnik, medicinska sestra ili tehničar

U osječku Zračnu luku nedavno je sletio helikopter novouspostavljene Hitne helikopterske medicinske službe koja će zbrinjavati hitne i životno ugrožene pacijente s područja pet slavonskih županija.

Ministar zdravstva Vili Beroš na predstavljanju osječke helikopterske službe izvijestio je kako će helikopteri s radom početi početkom travnja, a uz pilota, članovi tima bit će liječnik, medicinska sestra ili tehničar, koji su prošli posebnu vrstu obuke.

Uz Osijek, hitne helikopterske službe ustrojene su u Zagrebu, Splitu i Rijeci, a letačke aktivnosti ugovorene su s privatnim europskim pružateljima usluga za razdoblje od sedam godina. U kontinentalnoj Hrvatskoj organizirani će biti dnevni letovi HHMS-a.

HELIKOPTERI će s radom početi početkom travnja, a uz pilota u timu će biti liječnik, medicinska sestra ili tehničar
Foto: Osijek HELIKOPTERI će s radom početi početkom travnja, a uz pilota u timu će biti liječnik, medicinska sestra ili tehničar

Osječki gradonačelnik Ivan Radić ocijenio je ovo dodatnim iskorakom u zdravstvenoj zaštiti kojim su na dobitku svi pacijenti istoka Hrvatske.

– Grad Osijek i Klinički bolnički centar Osijek, kojem gravitira gotovo milijun pacijenata, ovime se učvršćuju kao medicinsko središte istočne Hrvatske. Operativno je zamišljeno da je baza na zračnoj luci u Osijeku, a po potrebi helikopter slijeće u kampus u blizini parkirališta Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti, koji je 850 metara udaljen od kliničkog bolničkog centra. Posebno raduje što je ovaj helidrom privremen, jer će novi klinički bolnički centar vrijedan više od 700 milijuna eura imati svoj helidrom – poručio je Radić, dodajući kako je Grad Osijek veliki donator osječkom KBC-u.

storyeditor/2024-03-29/smz_b_slager_glina_skola_PXL_250324_112195072.jpg Zadovoljni su rezultatima Obnovljeni svi županijski objekti na području Gline Nikola Dobroslavić Potpisani ugovori Županija podupire udruge civilnog društva storyeditor/2024-03-29/bj_a_zeleni_fo.jpg Projekt za ozelenjivanje Bjelovara sadnjom novih stabala te postavljanje urbane opreme Želimo grad učiniti zelenijim, modernijim, da zasja kao nekada