Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zadovoljni su rezultatima

Obnovljeni svi županijski objekti na području Gline

storyeditor/2024-03-29/smz_b_slager_glina_skola_PXL_250324_112195072.jpg
Foto: Nikola Cutuk/ PIXSELL ŽUPANIJA je u tragičnom događaju, kažu, vidjela priliku za razvoj i tu je priliku i iskoristila

Svečanim otvaranjem obnovljene zgrade Srednje škole Glina i povratkom učenika u ovu školu Sisačko-moslavačka županija završila je obnovu svih objekata u svojoj nadležnosti na području grada Gline.

– Potres je bio tragičan, ali uvidjeli smo u tome priliku za razvoj i tu smo priliku iskoristili. Danonoćno smo radili kako bismo povukli sva sredstva koja su nam bila na raspolaganju i taj se rezultat sada i vidi. Mogu reći da smo zadovoljni rezultatima obnove na području grada Gline – rekao je župan Ivan Celjak.

Zgrada Srednje škole Glina teško je oštećena u potresu, a tijekom obnove Županija je osigurala montažni objekt koji je privremeno poslužio za održavanje nastave. Za to vrijeme provedena je cjelovita obnova školske zgrade, a nabavljena je i nova oprema.

Odmah nakon potresa obnovljena je i zgrada Osnovne škola Glina, na kojoj su provedene hitne mjere sanacije kako bi učenici nastavili školovanje u svojoj zgradi.

Sisačko-moslavačka županija u Glini je uspješno završila još jedan projekt. U suradnji s Vladom RH izgrađene su 74 kuće u županijskom naselju Banovi dvori, u koje su već useljene obitelji čiji su domovi stradali u potresu, a nakon što prestane ta potreba, Glina će imati najsuvremenije umirovljeničko naselje u Hrvatskoj.

Uz to, obnovljeni su Dom za starije osobe Glina, Dom zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Glini, a uložena su i velika sredstva u cestovnu infrastrukturu na području grada Gline. Obnovljena su 32 kilometara ceste, sanirana su tri klizišta i obnovljena dva mosta.

storyeditor/2024-03-29/a_obilazak_djurokovic_foto_anita_zeko.jpg Obilazak radova na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture Radovi na tri aglomeracije vrijedni 125 milijuna eura storyeditor/2024-03-28/20230322101219_IMG_9041.jpg Dokumentaciju će platiti Županija i Općina Pripreme za jednosmjenski rad u OŠ Župa dubrovačka storyeditor/2024-03-29/Mali_princ_4.jpg Vinkovci će u konačnici dobiti novih 270 dodatnih vrtićkih mjesta Crteži, pjesme i poruke mališana u vremenskoj kapsuli u temeljima vrtića