Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovci će u konačnici dobiti novih 270 dodatnih vrtićkih mjesta

Crteži, pjesme i poruke mališana u vremenskoj kapsuli u temeljima vrtića

storyeditor/2024-03-29/Mali_princ_4.jpg
1/4
Foto: Grad Vinkovci U kapsuli se nalaze crtež, pjesme i poruke vinkovačkih mališana. Kako je rečeno, radi se o novom i modernom objektu na koji su Vinkovci čekali 40 godina
Novi vrtić prostirat će se na 1800 kvadrata, a u njemu će svoje mjesto pronaći 176 djece, i to 140 vrtićke i 36 jasličke dobi, a bit će podijeljena u deset odgojnih skupina

Polaganjem vremenske kapsule u temelje mališani vinkovačkog Dječjeg vrtića Lenije obilježili su početak gradnje novog Dječjeg vrtića "Mali princ" u Vinkovcima.

Generacijski projekt

U kapsuli se nalaze crtež, pjesme i poruke vinkovačkih mališana. Kako je rečeno, riječ je o novom i modernom objektu na koji su Vinkovci čekali 40 godina.

– Izgradnja novog Dječjeg vrtića "Mali princ" još je jedan u nizu generacijskih projekata koji ostaje u nasljeđe Vinkovčanima, roditeljima i djeci čiji će smijeh i žamor s ovog mjesta odjekivati nagodinu u ovo vrijeme. Predivan je prizor vidjeti početak gradnje jednoga ovakvog objekta, koji će puno značiti za grad, a prije svega za roditelje i djecu – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Novi vrtić prostirat će se na 1800 kvadrata, a u njemu će svoje mjesto pronaći 176 djece, i to 140 vrtićke i 36 jasličke dobi, a bit će podijeljena u deset odgojnih skupina. Kada je riječ o ulaganjima u vrtiće, ističe se i kako se radi na dogradnji dva postojeća vrtićka objekta, čime će Vinkovci u konačnici dobiti novih 270 dodatnih vrtićkih mjesta.

U kapsuli se nalaze crtež, pjesme i poruke vinkovačkih mališana. Kako je rečeno, radi se o novom i modernom objektu na koji su Vinkovci čekali 40 godina
Foto: Vinkovci U kapsuli se nalaze crtež, pjesme i poruke vinkovačkih mališana. Kako je rečeno, radi se o novom i modernom objektu na koji su Vinkovci čekali 40 godina

– Naši projekti koji uključuju izgradnju dvije nove škole, jednog dječjeg vrtića te proširenje dva postojeća, "Naša radost" i "Stribor", ogroman su iskorak u investiranju u infrastrukturu obrazovanja. Za godinu dana s ovoga ćemo mjesta slušati dječji žamor i smijeh, zadovoljne tete i roditelje koji će svoju djecu dovoditi u novi vrtić – poručio je Bosančić.

Projekt "Izgradnja i opremanje područnog dječjeg vrtića "Mali princ" s kuhinjom u gradu Vinkovci" vrijedan je više od 1,8 milijuna eura, a za njegovu pripremu pobrinuli su se u Agenciji za razvoj i investicije Grada Vinkovaca VIA i Upravnom odjelu Društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca.

– Gradilište je otvoreno u srijedu 20. ožujka, trenutačno se stavlja vanjska ograda i radovi se lagano zahuktavaju. Prema projektu, trebali bi biti gotovi unutar 12 mjeseci, što znači do 20. ožujka 2025. godine – rekla je voditeljica projekta Kristina Jukić iz VIA-e.

Napomenula je kako je posebno specifična lokacija na kojoj će svi dnevni boravci biti okrenuti prema jugu što znači da će djeca i zaposlenici imati idealno dnevno osvjetljenje u većini dana. Budući dječji vrtić nalazi se odmah pokraj OŠ Ivana Mažuranića u dijelu grada koji bilježi povećanje broja djece što se vidi po upisima djece u osnovnu školu.

Djece sve više

– Vjerujem da je ovo jedan od najvažnijih dana u povijesti predškolskog odgoja u Vinkovcima. Najmlađi vrtić star je 40 godina pa je izgradnja novog svakako velik korak u predškolskom odgoju. Vjerujem da ćemo uspjeti zadovoljiti potrebe roditelja, dosad smo se snalazili, puno posla odrađuju privatni vrtići, a djece je sve više. U gradske vrtiće trenutačno je upisano 557 djece – kazala je ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar.

– Izgradnja novog vrtića svakako je velik korak u predškolskom odgoju. Vjerujem da ćemo uspjeti zadovoljiti potrebe roditelja. Do sada smo se snalazili, a puno posla odrađuju i privatni vrtići jer je djece sve više – kazala je Zidar.

geotermalna energija Sveta Nedelja Zurovec: Možda imamo potencijal za gradnju geotermalne elektrane prvaci Hrvatske u kuglanju Sa 17 pobjeda, bez poraza i s jednim remijem, Kuglački klub Zaprešić osvojio je Hrvatsku kuglačku superligu Deveti put državni prvaci, ide polufinale Lige prvaka: Mlade snage su se iskazale Na obilježavanju Dana ustanove prisustvovali su gradonačelnik Ivan Bosančić i ministar Marin Piletić VINKOVCI Tortom, radionicama i crtanjem obilježen Dan Dječjeg vrtića Vinkovci