Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Sa 17 pobjeda, bez poraza i s jednim remijem, Kuglački klub Zaprešić osvojio je Hrvatsku kuglačku superligu

Deveti put državni prvaci, ide polufinale Lige prvaka: Mlade snage su se iskazale

prvaci Hrvatske u kuglanju
Foto: Zaprešić

Sa 17 pobjeda, bez poraza i s jednim remijem, Kuglački klub Zaprešić osvojio je Hrvatsku kuglačku superligu i tako deveti put postao državni prvak. Za ekipu prvaka igrali su Alen Kujundžić, Matija Mance, Luka Bolanča, Uroš Jagličić, Uroš Ramić, Marin Zekić i Karlo Boroš, a posljednju utakmicu lige odigrali su na domaćem terenu te uvjerljivom pobjedom protiv drugoplasiranog KK Zadar (7:1) potvrdili status najuspješnijeg hrvatskog kluba.

– Novi naslov prvaka rezultat je kontinuiranog truda i zalaganja igrača, ali i izvanrednog vođenja trenera Lovre Benčevića koji ih je tehnički i taktički pripremao. Uz to, imamo i prvake Hrvatske u paru, Alena Kujundžića i Branka Maneva, a ove smo se sezone uspjeli probiti i do finala Svjetskog kupa, gdje bih volio posebno istaknuti mlade snage, Boroša i Zekića, koji su se dokazali na utakmicama i pružili neprocjenjiv doprinos uspjesima našeg kluba – rekao je predsjednik kluba Danijel Funda. Unatoč izazovima i ozljedama svjetski viceprvaci dospjeli su i u polufinale Lige prvaka, a snage će odmjeriti idućeg vikenda u Bačkoj Topoli sa slovačkom Podbrezovom. Nadaju se finalu s pobjednikom druge polufinalne utakmice koju će igrati njemački klubovi Rot-Weiss Zerbst i Reindorf.

– Nakon dvije sezone vraćamo se na Final four Lige prvaka. Dakle, opet smo među četiri najbolje ekipe na svijetu i mislim da je to vrijedan uspjeh. Iako je teška i zahtjevna, kuglana u Bačkoj Topoli nam je poznata i vjerujem da se s iskustvom mojih igrača na već petom natjecanju na tako visokoj razini smijemo smatrati favoritima – kazao je trener Benčević. Pobjednički pehar i medalje kuglačima je uručio gradonačelnik Željko Turk uz čestitku na još jednom naslovu prvaka koji se, istaknuo je, već gotovo i podrazumijeva. 

storyeditor/2024-03-25/ZapreesicA1.jpg Svake godine nove scene kako bi prikaz bio drugačiji U Kristovoj muci prvi put i scene Isusovih dvaju čuda ozdravljenja Nova ambulanta Zaprešić Zaprešić Otvorena nova internistička ambulanta u Domu zdravlja storyeditor/2024-03-08/Zapresic1.jpg Zahvalni smo što nas Grad podupire značajnim financijskim sredstvima Proglašeni najbolji sportaši grada Zaprešića u 2023. godini