Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Zaprešić

Otvorena nova internistička ambulanta u Domu zdravlja

Nova ambulanta Zaprešić
1/3
Foto: Zaprešić Nova ambulanta Zaprešić
Iako zdravstveni sustav nije u nadležnosti Grada, uvijek ćemo stati uz svoje sugrađane i poduzeti sve što je u našoj moći kako bi se oni osjećali sigurno i zaštićeno, rekao je gradonačelnik Željko Turk

U zaprešićkoj ispostavi Doma zdravlja Zagrebačke županije u centru grada svečano je otvorena novouređena internistička ambulanta. Sredstva u iznosu od 30.000 eura za uređenje interijera izdvojila je Zagrebačka županija, dok je za opremu vrijednu gotovo 100.000,00 eura polovicu iznosa osigurao Grad Zaprešić, a ostatak općine Brdovec, Bistra, Dubravica, Jakovlje, Luka, Marija Gorica i Pušća, izvijestio je Grad Zaprešić. Tako će pacijenti s područja koje pokriva ispostava Zaprešić, ali i ostali kojima je to potrebno, na raspolaganju imati najmoderniju opremu kakvu posjeduju kliničke bolnice, a ona uključuje holter EKG, holter tlaka, ergometrijski sustav, defibrilator, UZV sustav s dvije sonde i spirometar.

Nova vozila za Hitnu

– Ovo je veliki iskorak prema novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti po kojem lokalna i regionalna samouprava imaju mnogo veću ulogu u održavanju standarda i dostupnosti zdravstvene zaštite. Danas je otvorena najmodernija kardiološka ambulanta u županiji, a možda u ovom trenutku i Hrvatskoj, na što sam jako ponosan, ali i zahvalan gradonačelniku Željku Turku na inicijativi. Tako odsad pacijenti radi kardiološke dijagnostike neće više imati potrebu odlaziti u Zagreb, a to je rezultat dobre suradnje između Zagrebačke županije, Doma zdravlja Zagrebačke županije te Grada Zaprešića i susjednih općina koja će, nadam se, poslužiti kao primjer i drugim gradonačelnicima i načelnicima u županiji, poručio je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman.

Zamjenik župana Zagrebačke županije istaknuo je kako je zadaća svih predstavnika lokalne i regionalne vlasti te institucija osigurati dostupnu i što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, posebno zbog činjenice da na području županije ne postoji opća bolnica. Kako bi osigurao uvjete za što obuhvatniju zdravstvenu skrb u lokalnoj zajednici, Grad Zaprešić će godišnjim iznosom od 6000 eura sufinancirati i troškove rada internističke ambulante, a za unapređenje učinkovitosti i dostupnosti zdravstvenih usluga, u ovogodišnjem Proračunu je osigurano ukupno 177.300 eura. Budući da će izmjenom Mreže hitne medicine i sanitetskog prijevoza odsad svi timovi hitne pomoći biti financirani iz državnog proračuna, Grad Zaprešić će ove godine umjesto financiranja T1 tima, a s ciljem daljnjeg unapređenja javnih usluga u zdravstvu, sredstva u iznosu od 80.000,00 eura donirati za nabavu novog vozila hitne medicinske pomoći zaprešićkoj ispostavi Zavoda za hitnu medicinu.

Zdravstveni nadstandard

Uz sve ove važne djelatnosti zdravstvene zaštite, predviđen je i iznos od 41.300,00 eura za sufinanciranje 24-satnog dežurstva ljekarne koja svoju djelatnost obavlja u sklopu Doma zdravlja u centru, čime će stanovnicima Zaprešića u svako doba biti omogućena dostupnost lijekova, medicinskih proizvoda i drugih ljekarničkih usluga.

– Iako zdravstveni sustav nije u nadležnosti Grada, uvijek ćemo stati uz svoje sugrađane i poduzeti sve što je u našoj moći kako bi se oni osjećali sigurno i zaštićeno. Stoga redovito ulažemo sredstva u tzv. zdravstveni nadstandard sa željom da unaprijedimo zdravstvene usluge i ponosni smo na ovaj novi iskorak jer zdravlje nema cijenu – zaključio je gradonačelnik Željko Turk.

storyeditor/2024-03-08/Zapresic1.jpg Zahvalni smo što nas Grad podupire značajnim financijskim sredstvima Proglašeni najbolji sportaši grada Zaprešića u 2023. godini storyeditor/2024-03-01/Zapresic1.jpg Obnova Jelačićeva posjeda dat će novu kvalitetu gradu Za obljetnicu Turističke zajednice naglasak na Novim dvorima Poligon sa spravama koje omogućuju izvođenje širokog raspona tjelovježbi te vrtuljak namijenjen integraciji djece s posebnim potrebama postavljeni su na lijevanoj antitraumatskoj gumenoj podlozi, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko 167.000 eura Samo za sportske programe i aktivnosti u Zaprešiću 1,1 milijun eura Otvoren moderan parkour park na prostoru od 500 četvornih metara