Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Samo za sportske programe i aktivnosti u Zaprešiću 1,1 milijun eura

Otvoren moderan parkour park na prostoru od 500 četvornih metara

Poligon sa spravama koje omogućuju izvođenje širokog raspona tjelovježbi te vrtuljak namijenjen integraciji djece s posebnim potrebama postavljeni su na lijevanoj antitraumatskoj gumenoj podlozi, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko 167.000 eura
1/2
Foto: Zaprešić
Novi park osnažuje i tijelo i um, a želja nam je mlade potaknuti da se više kreću, borave na zraku, ali i da razvijaju međusobnu komunikaciju, kazao je gradonačelnik Željko Turk

Nakon nedavnog otvorenja glazbenog parkića kao dijela projekta "Bicikliraj i muziciraj", Zaprešić je dobio još jedan park kojem je cilj potaknuti djecu i mlade na fizičku aktivnost i boravak na otvorenome. Na prostoru od gotovo 500 četvornih metara, uz šetnicu između Mokričke i Mihanovićeve ulice, uređen je i otvoren parkour park, izvijestio je Grad. Poligon sa spravama koje omogućuju izvođenje širokog raspona tjelovježbi te vrtuljak namijenjen integraciji djece s posebnim potrebama postavljeni su na lijevanoj antitraumatskoj gumenoj podlozi, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko 167.000 eura.

U blizini obrazovnih ustanova

– Parkour je odnedavno službeno postao grana gimnastike, a riječ je o prirodnoj metodi razvijanja ljudskog tijela, ali i motoričkih sposobnosti svladavanjem prepreka pri kretanju od točke A do točke B – objasnio je predsjednik Gimnastičkog kluba Zaprešić Nikola Maleković uz zahvalu Gradu Zaprešiću na prostoru. Inače, GK Zaprešić mladi je klub koji djeluje nepune tri godine, ukupno broji 250 članova koji treniraju u prostoru bivše sportske dvorane OŠ Antuna Augustinčića, a već u prvih šest mjeseci oformljena je i parkour grupa.

Foto: Zaprešić

– Drago mi je što je naš grad bogatiji za još jedan lijep novi prostor za djecu i mlade, koji će služiti za druženje, igru i vježbanje, a vjerojatno će biti koristan i sportskim klubovima. Posebno je dobro što se ovo igralište nalazi u blizini odgojno-obrazovnih ustanova, čijim bi polaznicima ono također moglo biti korisno. Ujedno, ovo je odraz i naše urbanističke politike u kojoj sve više težimo zaštiti zelenih zona u samom gradu – rekao je zamjenik gradonačelnika Alan Labus. Predsjednik Zajednice športskih udruga grada Zaprešića Lovro Benčević istaknuo je pak kako je ovaj park nadopuna inače izvrsnoj sportskoj infrastrukturi.

Osnažuje i tijelo i um

– U Zajednicu su trenutačno uključena 34 kluba koja zajedno broje više od 3200 sportaša, što dovoljno govori o potrebi ulaganja u sport, a osim infrastrukture u koju Grad godinama sustavno ulaže i kakvom se ne može mnogo gradova pohvaliti, samo za sportske programe i aktivnosti u proračunu osiguran je 1,1 milijun eura – rekao je Benčević. Sve su sprave postavljene po najnovijim europskim normama.

– Ulaganja kojima podižemo kvalitetu života našim sugrađanima, posebno djeci i mladima, naša su trajna odrednica, a pritom nastojimo ići ukorak s vremenom i pratiti nove trendove. Rezultat toga je i novi park čije korištenje osnažuje i tijelo i um, a želja nam je mlade potaknuti da se više kreću, borave na zraku, ali i da razvijaju međusobnu komunikaciju – kazao je gradonačelnik Željko Turk.

NA PROMOCIJI koja se održala u prostoru Vršilnice Novih Dvora u Zaprešiću okupilo se 100-tinjak sportašica, sportaša, trenera i sportskih djelatnika iz Zagrebačke županije te mnogi gosti Edicija predstavlja dio povijesti sporta Zagrebačke županije Na 500 stranica monografijeo 25 godina sportskih udruga i saveza KROZ PRIGRADSKO naselje Tenja na timarenim i uređenim lipicancima prošli su jahači u narodnim nošnjama Gradonačelnik Radić na 17. kulturno-turističkoj manifestaciji Pokladno jahanje Tradicija dulja od 200 godina privlači turiste iz cijele Hrvatske U PARKU PRIRODE koristi se visoka tehnologija i modeli umjetne inteligencije u biomonitoringu faune i flore Zavidni rezultati i novi projekti Kopački rit ruši rekorde u posjećenosti i prihodima