Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Edicija predstavlja dio povijesti sporta Zagrebačke županije

Na 500 stranica monografijeo 25 godina sportskih udruga i saveza

NA PROMOCIJI koja se održala u prostoru Vršilnice Novih Dvora u Zaprešiću okupilo se 100-tinjak sportašica, sportaša, trenera i sportskih djelatnika iz Zagrebačke županije te mnogi gosti
1/2
Foto: Zagrebačka županija
Uz povijesni pregled osnivanja Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije tu je i popis svih nagrađenih sportaša na proglašenjima najboljih u sportu

U organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije održana je promocija monografije "25 godina rada i djelovanja Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije 1997. – 2022." Na promociji koja se održala u prostoru Vršilnice Novih Dvora u Zaprešiću okupilo se 100-tinjak sportašica, sportaša, trenera i sportskih djelatnika iz Zagrebačke županije te mnogi gosti.

Više od 900 fotografija

Monografija na gotovo 500 stranica i uz više od 900 fotografija uz povijesni pregled osnivanja Zajednice, donosi i popis svih nagrađenih sportaša koji su nagrađeni na priredbama proglašenja najboljih u sportu Zagrebačke županije, kao i prikaz devet gradskih zajednica Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić te pet općinskih zajednica, Bistra, Dubrava, Klinča Selo, Pisarovina i Rugvica, ali i županijske sportske saveze kojih je 18.

U ime Zagrebačke županije predstavljanju je nazočio zamjenik župana Ervin Kolarec.

Foto: Zagrebačka županija

– Zagrebačka županija uvijek je znala vrednovati rezultate i cijeniti svoje sportaše, a svima koji su sudjelovali u izradi monografije mogu samo čestitati na odrađenom poslu, jer gotovo 500 stranica najbolje dočarava kvalitetu sporta Zagrebačke županije – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec, dodavši da, osim u ljude, Županija još veća sredstva izdvaja u sportske objekte. Posljednjih 25 godina koliko djeluje Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, izgrađeno je i uređeno niz sportskih dvorana i borilišta.

Za buduće generacije

– Izdavanje ove edicije ne predstavlja samo dio povijesti sporta Zagrebačke županije već je to i dio povijesti sveukupnog hrvatskog sporta. Ovakve publikacije o sportu dobitak su ne samo za sportaše, sportske djelatnike i entuzijaste nego i za širu zajednicu i nadolazeće generacije. One će u zabilježenom spoznati kvalitetu i uspjehe cjelokupnog sporta Zagrebačke županije, uspjehe i postignuća klubova i pojedinaca, a da se učinjeno i zabilježeno nikada ne zaboravi – rekao je, predstavljajući monografiju, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

Predstavljanju monografije nazočili su i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak te gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk. Oni su u svojim obraćanjima ukazali na sve sportske vrednote i na važnost sporta u društvenom životu lokalne uprave i samouprave, istaknuvši kako je upravo sport najbolji ambasador svakog grada, općine i županije.

U PARKU PRIRODE koristi se visoka tehnologija i modeli umjetne inteligencije u biomonitoringu faune i flore Zavidni rezultati i novi projekti Kopački rit ruši rekorde u posjećenosti i prihodima Nagrade su dobitnicima uručili gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica ZŠU-a Jasmina Stričević Tradicionalna godišnja dodjela nagrada Lana Nogić i Mihael Šestak najbolji koprivnički sportaši VEČER KULTURE sisačko-moslavačke županije održana je u Strukovnoj školi Sisak, a tom prigodom župan Ivan Celjak uručio je predstavnicima udruga ugovore o sufinanciranju programa, odnosno projekata na temelju Javnog poziva Sufinanciranjem udruga obogaćuje se raznovrsnost i kvaliteta kulturne ponude Na Večeri kulture SMŽ-a uručeni ugovori o sufinanciranju projekata