Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVCI

Tortom, radionicama i crtanjem obilježen Dan Dječjeg vrtića Vinkovci

Na obilježavanju Dana ustanove prisustvovali su gradonačelnik Ivan Bosančić i ministar Marin Piletić
1/4
Foto: Grad Vinkovci
Vinkovački vrtić trenutačno broji 557 upisane djece koja su podijeljena u 27 odgojnih skupina, a na Dan ustanove mališani su se na radionicama igrali s roditeljima, bakama i djedovima

Prigodnim događanjima kao i rođendanskom tortom Dječji vrtić Vinkovci obilježio je Dan ustanove kao i Svjetski dan osoba s Downovim sindromom.

Vrtićka proslava

Bila je ovo prilika i za organizaciju dramskih radionica na kojima su sudjelovala djeca, njihove tete zajedno s roditeljima, bakama i djedovima.

– Dječji vrtić Vinkovci trenutačno ima 557 upisane djece koja su podijeljena u 27 odgojnih skupina. Želimo na ovaj način obilježiti Dan ustanove. Uvijek nastojimo zadovoljiti potrebe djece, poboljšati njihove materijale uvjete i nadati se kako će roditelji biti zadovoljni ponuđenim – rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar.

Uz roditelje, bake i djedove vrtić su na Dan ustanove posjetili i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić sa suradnicima. Bosančić je rekao kako je vinkovački vrtić ustanova u kojoj zasigurno ima najviše smijeha i zadovoljstva, ali i plača, te da je to ustanova u koju je najljepše doći i uvjeriti se koliko djelatnici zapravo rade odličan posao.

– Trenutačno u vrtićima u Vinkovcima imamo 1200 djece, a cilj nam je povećati kapacitet do brojke od 1500 djece. Upravo zato zahvaljujem Vladi RH koja je iznašla sredstva i učinila sve kako bismo mogli graditi nove vrtiće i tako osigurati nova mjesta. Stoga ćemo u Vinkovcima nakon puno desetljeća sagraditi novi gradski vrtić, što je na ponos svima nama koji ćemo sudjelovati u projektu – rekao je Bosančić.

Podsjetio je i kako su proteklih godina obavljeni radovi na energetskoj obnovi vrtića, a u planu je i proširenje i povećanje kapaciteta postojećih vrtića. Kazao je kako je u posljednjih nekoliko godina u gradske vrtiće uloženo oko dva milijuna eura. Napomenuo je kako su gradske vlasti sve vrijeme pratile da prava djelatnika budu kao u osnovnim školama i da njihova prava budu usklađena.

Ministar Piletić čestitao je mališanima njihov dan te se družio s njima i gledao kako crtaju. Istaknuo je i kako je jedna od najboljih demografskih mjera smještaj u vrtiću.

Ulaganja države

– Upravo zbog toga ova je Vlada, u partnerstvu s jedinicama lokalne samouprave i osnivačima vrtića, izdvojila golema sredstva kako bi pokrenula nove investicije, izgradila nove vrtiće i proširila postojeće kapacitete. Kroz Nacionalni plan oporavka i otpornosti uloženo je milijardu eura te sagrađeno 800 novih vrtića u Hrvatskoj. Sa svakim danom dodjeljuju se novi ugovori i pokreću nove investicije – rekao je Piletić.

Govoreći o ulaganjima i projektima ministarstva i Vlade, rekao je kako je Vukovarsko-srijemska županije do 2023. godine imala dva pružatelja socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju za oko 35 korisnika, a nakon javnog poziva postoje četiri pružatelja socijalnih usluga za više od 280 korisnika. S obzirom na to da je u Vinkovcima bio kada se obilježava Svjetski dan osoba s Downovim sindromom, napomenuo je da su, ako se gleda nacionalna razina, gotovo udvostručena sredstva za podršku roditeljima i djeci s teškoćama u razvoju.

storyeditor/2024-03-22/radionica_1.jpg #IskoristiSvojGlas Radionica upoznavanja s radom europskih institucija Stanica HGSS-a Vinkovci djeluje 15 godina tijekom kojih su imali brojne intervencije VINKOVCI Prvi stižu u pomoć i zato stalno ulažemo u ljude i opremu HGSS-a storyeditor/2024-03-15/Uskrsnice_2.jpg 3800 uskrsnica u Vinkovcima Pomoć umirovljenicima i građanima u potrebi pred Uskrs