Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dokumentaciju će platiti Županija i Općina

Pripreme za jednosmjenski rad u OŠ Župa dubrovačka

storyeditor/2024-03-28/20230322101219_IMG_9041.jpg
Foto: DNŽ REKONSTRUKCIJA OŠ Župa dubrovačka jedan je u nizu projekata ulaganja u obrazovne ustanove na području DNŽ-a

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je sporazum o zajedničkom ulaganju u OŠ Župa dubrovačka s načelnikom Općine Župa dubrovačka Silvijom Nardellijem i ravnateljem škole Antonom Jurkićem.

Sporazumom je ugovoreno da Županija i Općina financiraju ulaganje u izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju škole i sportske dvorane vrijedne oko 180.000 eura. U studenom 2023. izrađen je novi idejni projekt rekonstrukcije i dogradnje OŠ Župa dubrovačka i sportske dvorane u svrhu prijave za financiranje u okviru poziva Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole. Rekonstrukcija OŠ Župa dubrovačka jedan u nizu projekata ulaganja u obrazovne ustanove na području DNŽ-a. Pred njima su i projekti nadogradnje i povećanja kapaciteta u školama u Veloj Luci i Pločama, kao i izgradnja potpuno nove OŠ Stjepana Radića u Metkoviću. Prošle godine potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Izgradnja i opremanje Osnovne škole Cavtat. Završen je i idejni projekt za izgradnju i opremanje nove zgrade OŠ Don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću.

Županijski UO za obrazovanje, kulturu i sport u suradnji sa školama kojima je osnivač priprema dokumentaciju za sve škole koje održavaju nastavu u jednoj smjeni kako bi se njihovom rekonstrukcijom izvršila prilagodba za održavanje cjelodnevne nastave.

geotermalna energija Sveta Nedelja Zurovec: Možda imamo potencijal za gradnju geotermalne elektrane prvaci Hrvatske u kuglanju Sa 17 pobjeda, bez poraza i s jednim remijem, Kuglački klub Zaprešić osvojio je Hrvatsku kuglačku superligu Deveti put državni prvaci, ide polufinale Lige prvaka: Mlade snage su se iskazale Na obilježavanju Dana ustanove prisustvovali su gradonačelnik Ivan Bosančić i ministar Marin Piletić VINKOVCI Tortom, radionicama i crtanjem obilježen Dan Dječjeg vrtića Vinkovci