Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Obilazak radova na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture

Radovi na tri aglomeracije vrijedni 125 milijuna eura

storyeditor/2024-03-29/a_obilazak_djurokovic_foto_anita_zeko.jpg
Foto: ANITA ZEKO PROJEKT je primjer dobre suradnje i povezanosti jedinica lokalne samouprave i Hrvatskih voda

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima obišao je radove na izgradnji vodno-komunalne infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji.

Riječ je o projektu izgradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatina, zatim uređenju (izmuljivanju) Virovitičkih jezera na Virovitičkim ribnjacima, kao i radovima na izgradnji nove upravne zgrade Hrvatskih voda u Virovitici te o novoizgrađenom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda u sklopu projekta "Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracija Pitomača", gdje se održala i završna konferencija projekta Aglomeracija.

Đuroković je istaknuo kako je ovaj veliki projekt primjer dobre sinergije, suradnje i povezanosti jedinica lokalne samouprave na području Virovitičko-podravske županije i Hrvatskih voda, ali i neprekidne potpore Županije i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, kao i Vlade RH.

– Ukupna vrijednost radova na aglomeracijama Pitomača, Virovitica i Slatina je oko 125 milijuna eura. Ako tome još dodamo gotovo 40 milijuna eura iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, možemo reći da se u ovom trenutku izvode radovi vrijednosti 165 milijuna eura, od čega je više od 100 milijuna eura iz sredstava EU. Ujedno ta tri projekta obuhvaćaju ukupno 160 kilometara kanalizacijskih kolektora, a na ova tri uređaja ćemo skupljati praktično sve otpadne vode, pročišćavati i upuštati u rijeku Dravu bez ikakvih problema – naveo je Zoran Đuroković.

storyeditor/2024-03-29/Mali_princ_4.jpg Vinkovci će u konačnici dobiti novih 270 dodatnih vrtićkih mjesta Crteži, pjesme i poruke mališana u vremenskoj kapsuli u temeljima vrtića geotermalna energija Sveta Nedelja Zurovec: Možda imamo potencijal za gradnju geotermalne elektrane prvaci Hrvatske u kuglanju Sa 17 pobjeda, bez poraza i s jednim remijem, Kuglački klub Zaprešić osvojio je Hrvatsku kuglačku superligu Deveti put državni prvaci, ide polufinale Lige prvaka: Mlade snage su se iskazale