Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
za kupovinu auto sjedalice

Humanitarna akcija dragovoljaca za bolesno dijete

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Dominik se, nažalost, rodio s prevelikim oštećenjima mozga što je rezultiralo da dijete ne govori, ne vidi, ne može samostalno sjediti, hodati i 100% je ovisan o tuđoj njezi

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, ogranak Budaševo, pokrenuo je akciju za pomoć hrvatskom branitelju iz Velikog Budaševa pokraj Siska, Mladenu Stojanoviću, za kupovinu auto sjedalice potrebne za njegova sina Dominika Stojanovića, dječaka kojem je potrebna 24-satna skrb i njega.

Školski obrok Fond europske pomoći za najpotrebitije Sisak nastavlja projekt 'Zdravi objed svima II' za 1373 učenika

Dominik ima dijagnoze hidrocefalus i cerebralnu paralizu te je obitelji potrebna prilagođena auto sjedalica koju si roditelji ne mogu priuštiti.

- Dominik se, nažalost, rodio s prevelikim oštećenjima mozga što je rezultiralo da dijete ne govori, ne vidi, ne može samostalno sjediti, hodati i 100% je ovisan o tuđoj njezi. Obitelj je nabavila invalidska kolica koja su koštala 18.000 kuna i ta kolica koriste kao autosjedalicu bez koje bi bilo nemoguće voziti ga na stalne kontrole i rehabilitaciju. Međutim, Dominik ju je već prerastao te više nije u pravilnoj funkciji za njegov prijevoz – kazuje nam predsjednik UHDDR Budaševo Zdarvko Vasilik. 

Kako kazuju u udruzi Mladen Stojanović bio je hrvatski branitelj od 1992. do kraja 1995. godine, te uz Dominika ima još dvoje djece školske dobi.

više od 200 udruga Grad Sisak podupire civilne udruge davanjem prostora za rad

- Obitelj je u teškoj financijskoj situaciji, otac vozi kamion po cijeloj Europi kako bi mogao financirati potrebe obitelji, te smo im odlučili pomoći prilikom kupnje nove autosjedalice kojoj je cijena 20.000 kuna. Iskreno smo zahvalni za svaku i najmanju uplatu i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama doći što prije do cilja i da će Mladen uskoro kupiti autosjedalicu – dodaje Vasilik.

Novac se može uplatiti na račun Mladena Stojanovića HR6823600003114083751, Zagrebačka banka. Opis plaćanja; pomoć za Dominika.