Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
više od 200 udruga

Grad Sisak podupire civilne udruge davanjem prostora za rad

Foto: Grad Sisak
Radimo na nizu programa vezanih uz aktiviranje mladih kroz nevladine organizacije, radimo na izradi politika za mlade, otvorili smo dva školska volonterska kluba na području grada Siska i radit ćemo i na potpori novog saziva Savjeta mladih, rekao je voditelj PRONI Centra Igor Kovač

U zgradu u Gajevoj ulici, koju je Grad Sisak kupio prije dvije godine i uložio svoja sredstva u uređenje, smješteno je trenutno pet gradskih udruga, a po završetku natječaja za davanje gradskih prostora na privremeno korištenje udrugama koji je u tijeku, bit će ih još koji će upravo u toj zgradi naći mjesto za svoje djelovanje. Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač posjetio je neke od udruga koje su smještene u Gajevoj ulici.

HDZ, HSLS i Hrvatski konzervativci Sisačka oporba traži pomoć za Maticu hrvatsku i HK Sisciju

- U Gradu Sisku veliko je bogatstvo različitih udruga, imamo više od 200 udruga koje djeluju u gotovo svim sferama javnih i civilnih aktivnosti koje su na korist i potrebu naših građana. Da bi taj civilni sektor funkcionirao, on ima i određene potrebe, prije svega infrastrukturne, i tu nastoji Grad izaći im u susret i zadovoljiti njihove temeljne potrebe da bi mogli svoje programe što kvalitetnije prezentirati našim građanima. Jedan od kvalitetnih primjera je i ova zgrada u čiju je kupnju i adaptaciju Grad Sisak uložio tri milijuna i 200 tisuća kuna. Inače na području cijelog grada Siska trenutno je više od 80 prostora koje koriste udruge za realizaciju svojih aktivnosti i programa – naglasio je Grgurač.

Jedna od udruga smještenih u Gajevoj ulici je i PRONI Centar čiji je voditelj Igor Kovač naglasio kako su više od godinu dana u ovom prostoru.

Kutina Rok do 28. veljače Natječaj za financiranje udruga

- Drago nam je što je Grad Sisak prepoznao naš rad i ustupio nam ovaj prostor koji nam znači neki novi početak i postavlja uvjete za naše daljnje djelovanje u radu s mladima. Radimo na nizu programa vezanih uz aktiviranje mladih kroz nevladine organizacije, radimo na izradi politika za mlade, otvorili smo dva školska volonterska kluba na području grada Siska i radit ćemo i na potpori novog saziva Savjeta mladih – rekao je Kovač.

U sklopu Agencije lokalne demokracije Sisak već godinama djeluje Volonterski centar, jedan od najznačajnijih programa kojeg provodi sisački ALD.

– Imamo zasebni prostor za jedan od najvećih programa koji imamo, a to je Volonterski centar gdje nam građani dolaze i uvijek nam se mogu obratiti. Nastavljamo s programima aktivnog građanstva i pozivamo sve zainteresirane da nam se jave jer trenutno okupljamo novu generaciju mladih koji će učiti i sami provoditi aktivnosti iz sfere aktivizma te potičemo volontiranje što je jedan od oblika aktivnog građanstva. Radimo s djecom i stvaramo građane koji su aktivni i razmišljaju svojom glavom – zaključila je predsjednica ALD-a Sisak Paula Raužan.

Ugovore je potpisala gradonačelnica Vodica Nelka Tomić Vodice Grad osigurao više novca za udruge